Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 17. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Sikeresen zárult az Oldalkocsis és Motoros Találkozó

Sikeresen zárult az Oldalkocsis és Motoros Találkozó

Nagy érdeklődésről tett tanúbizonyságot az Oldalkocsis és Motoros találkozó.

Nagy érdeklődésről tett tanúbizonyságot a jótékonysági célzattal megrendezett Oldalkocsis és Motoros Találkozó, mely gyermekmotoroztatással vette kezdetét augusztus 15-én a városi parkerdőben. A megnyitót követően az érdeklődők megcsodálhatták a veterán járműveket, majd koncertek sora szórakoztatta a nagyérdeműt. Fellépett többek között a Near Life Experiences, a Wrong Way Erdélyből, az Exon és a Metamorf. A gyermekek legnagyobb örömére elsőként az Alma együttes lépett színpadra.

Másnap (szombaton) délelőtt Világjáró veteránmotorosok túrabeszámolójával, valamint Obsuszt Roland „A rázósabb úton” című könyvének bemutatójával folytatódott a program. A legtöbb érdeklődőt a városközpontban megrendezett motoros felvonulás és kaszkadőr bemutató vonzott. A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület által szervezett rendezvényen becsületkassza működött, melynek bevételét a hátrányos helyzetben lévő gyerekek fejlesztésére, segítésére ajánlották fel.

Az esemény fénypontjaként a városközponti parkolóban lélegzetelállító produkciójával kápráztatta el a közönséget Ackermann Balázs, aki Trabantjával 2 kerékre állva körözött az aszfalton. Az adományozók közül többen kipróbálhatták és beülhettek a 24 éves fiatalember mögé. Őt követte az IZS-Team, akik oldalkocsis motorjukkal tették meg ugyanezt úgy, hogy közben még az oldalkocsi kereke is lekerült a járműről. Fantasztikus ügyességről és rutinról tettek tanúbizonyságot a fiúk. A záró produkció részeként a csongrádról érkező Street-Team különböző ügyességi és kaszkadőr bemutatóját élvezhettük. A huszonéves fiatalok irígylésre méltóan urallták a dübörgő masinákat és bámulatos egyensúlyérzékkel, félelmet nem ismerően mutatták meg kivételes tudásukat.

A bemutató zárásaként az érdeklődők gyomrukat a torkukban érezhették, ahogy a gyorsasági motor gumijának bemelegítése zajlott a produkció kivitelezéséhez. A bemutató a "Magyar Aszfalt és a gumi találkozása" nevet viselte és dobhártya szaggató dübörgés, a gumi jellegzetes égett szaga és mérhetetlen füstfelhú kísérte. Végül az aszfalt győzött és a motor gumija szétfakadt.

A városközponti produkciót követően újra kivonultak a motorosok a parkerdőbe, ahol ügyességi versenyekkel, oldalkocsis és motor szépségversenyek és egyéb vetélkedőkkel folytatódott a délután. Este ismét koncertek sorozata követte egymást a színpadon. Felléptek többek között az "Ártatlanok", a Headbengs, a Jump Rock Band, a Fullánk és a Rockin' Rock Cats.

A város önkormányzata térítésmentesen biztosította a helyszínt a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület jótékonysági oldalkocsis és motoros találkozójának megrendezéséhez. A költségvetési üzem pedig megteremtette a lebonyolításához szükséges körülményeket, valamint megtörtént a szúnyogirtás is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.