Városlista
2018. január 17, szerda - Antal

Hírek

2017. December 04. 14:14, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ragyogó eredmények birkózásból

Ragyogó eredmények birkózásból

Az elmúlt hétvégén két helyszínen is versenyeztek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői és mindkét helyszínen kimagasló eredményeket értek el.

A diák lány csapat 9 fővel Esztergomban lépett szőnyegre az Országos Csapatbajnokságon. Itt egy rendkívül nehéz sorsolás után, hatalmas küzdelmek árán sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet és továbbjutni a legjobb négy közé. Először a tavalyi bajnok ESMTK- val kezdtünk, de őket magabiztosan, 25:4 arányban legyőztük. Következett Dunaújváros, ellenük 19:10-re nyertünk. Orosházával volt a legszorosabb mérkőzés, 15:15-ös döntetlen, de mi több technikai pontot szereztünk. A házigazda Esztergomiak is nagyon megizzasztottak minket, de 16:14 ide!

A négy között sajnos nem bírtunk a Kőbánya csapatával és hajszállal, de a szigetváriak is jobbnak bizonyultak. Tófej csapatát viszont legyőztük és ezzel megszereztük a bronzérmet. Ez az eredmény azért nagyon szép, mert félegyházi lány birkózó csapat még nem tudott ilyen előkelő helyen végezni, ráadásul úgy, hogy mindenki olyan fiatal, hogy még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

A csapat tagjai: Nagy Zita 31 kg, Varga Bernadett és Páli Éva 37 kg, Szabó Szonja 43 kg, Tapodi Rebeka 49 kg, Kiss Henrietta és Termol Tamara 56 kg, Kiss Viktória és Tapodi Zsófia +56 kg.

Egy másik csoport Bócsán vett részt a Mikulás kupán, ahová Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek birkózók a magyarokon kívül. Itt is szép eredmények születtek: aranyérmesek: Bene Zsombor 18 kg, Makra Benjámin 29 kg, Bene Ivett 31 kg és Páli Attila 50 kg. Ezüstérmesek: Bene Róbert 38 kg, Bárány-Almási Bianka, 34 kg, Galló-Szabó Milán 41 kg. Bronzérmesek: Nagy Hunor 20 kg, Hideg Balázs 26 kg, Páli Gergő 35 kg, Makra Levente 38 kg.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

További birkózással kapcsolatos hír, hogy a Magyar Birkózó Szövetség a serdülő és diák korosztály legjobbjainak minden negyedévben központi edzőtábort tart. A legközelebbi ilyen tábor Kiskunfélegyházán december 27-30-a között lesz, aminek a Kossuth Lajos Szakképző és Kollégium ad otthont.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 16. 10:57, kedd | Helyi sport

Sikeresen szerepeltek a megyei diákolimpián a tornászlányok

Január 10-én rendezték meg a tornászok Diákolimpia megyei döntőjét Kecskeméten a Lánchíd Utcai Általános Iskolában. Az idei évben először volt lehetőség egyéni összetettben is kiharcolni a továbbjutást.

2018. Január 16. 08:20, kedd | Helyi sport

Dupla évkezdés a FÉNYPÁRDUCOKNÁL

Két évindító, Újév köszöntő versenyen jártak az elmúlt két hévégén a KHTK - FÉNYPÁRDUCOK ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY tagjai.

2018. Január 02. 17:19, kedd | Helyi sport

Csincsák Zoltánra és Bagdi Istvánra emlékeznek

2018. január 13-án Csincsák Zoltán és Bagdi István emlékére labdarúgó torna kerül megrendezésre a a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

2017. December 27. 20:31, szerda | Helyi sport

Sikeres évet zártak a Fénypárducok

A 2017. év eseményeit, eredményeit összegezték a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Az immár harmadik éve működő íjász szakosztály eseménydús és sikeres évet tudhat maga után.