Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2017. December 04. 14:14, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ragyogó eredmények birkózásból

Ragyogó eredmények birkózásból

Az elmúlt hétvégén két helyszínen is versenyeztek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői és mindkét helyszínen kimagasló eredményeket értek el.

A diák lány csapat 9 fővel Esztergomban lépett szőnyegre az Országos Csapatbajnokságon. Itt egy rendkívül nehéz sorsolás után, hatalmas küzdelmek árán sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet és továbbjutni a legjobb négy közé. Először a tavalyi bajnok ESMTK- val kezdtünk, de őket magabiztosan, 25:4 arányban legyőztük. Következett Dunaújváros, ellenük 19:10-re nyertünk. Orosházával volt a legszorosabb mérkőzés, 15:15-ös döntetlen, de mi több technikai pontot szereztünk. A házigazda Esztergomiak is nagyon megizzasztottak minket, de 16:14 ide!

A négy között sajnos nem bírtunk a Kőbánya csapatával és hajszállal, de a szigetváriak is jobbnak bizonyultak. Tófej csapatát viszont legyőztük és ezzel megszereztük a bronzérmet. Ez az eredmény azért nagyon szép, mert félegyházi lány birkózó csapat még nem tudott ilyen előkelő helyen végezni, ráadásul úgy, hogy mindenki olyan fiatal, hogy még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

A csapat tagjai: Nagy Zita 31 kg, Varga Bernadett és Páli Éva 37 kg, Szabó Szonja 43 kg, Tapodi Rebeka 49 kg, Kiss Henrietta és Termol Tamara 56 kg, Kiss Viktória és Tapodi Zsófia +56 kg.

Egy másik csoport Bócsán vett részt a Mikulás kupán, ahová Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek birkózók a magyarokon kívül. Itt is szép eredmények születtek: aranyérmesek: Bene Zsombor 18 kg, Makra Benjámin 29 kg, Bene Ivett 31 kg és Páli Attila 50 kg. Ezüstérmesek: Bene Róbert 38 kg, Bárány-Almási Bianka, 34 kg, Galló-Szabó Milán 41 kg. Bronzérmesek: Nagy Hunor 20 kg, Hideg Balázs 26 kg, Páli Gergő 35 kg, Makra Levente 38 kg.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

További birkózással kapcsolatos hír, hogy a Magyar Birkózó Szövetség a serdülő és diák korosztály legjobbjainak minden negyedévben központi edzőtábort tart. A legközelebbi ilyen tábor Kiskunfélegyházán december 27-30-a között lesz, aminek a Kossuth Lajos Szakképző és Kollégium ad otthont.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 17. 13:05, hétfő | Helyi sport

Lúdas Matyi futama

Első alkalommal került megrendezésre XX. KISKUNFÉLEGYHÁZI LIBAFESZTIVÁLON a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében a LÚDAS MATYI futama – utcai futóverseny 2018. szeptember 8-án.

2018. Szeptember 17. 09:17, hétfő | Helyi sport

Mindenki dobogóra állhatott

2018. szeptember 15-én Abonyban a Kiskunfélegyházi Birkózó SE csapatából tíz fő vett részt egy felkészülési versenyen, ahol a legfiatalabbak megmutathatták tudásukat.

2018. Szeptember 10. 12:34, hétfő | Helyi sport

Sikeresen kezdték az őszi versenyszezont a birkózók

Megkezdték a birkózók az őszi versenyszezont, méghozzá két hétvégén három versenyen vettek részt.

2018. Szeptember 04. 19:44, kedd | Helyi sport

Olaszországban jártak a DMTK-KVSE triatlonistái

A DMTK-KVSE félegyházi triatlonistái meghívást kaptak az immár 30-dik alkalommal megrendezett Giro delle Mura nemzetközi futóversenyre Olaszországba, Feltre városába.