Városlista
2018. március 24, szombat - Gábor, Karina

Hírek

2017. December 04. 14:14, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ragyogó eredmények birkózásból

Ragyogó eredmények birkózásból

Az elmúlt hétvégén két helyszínen is versenyeztek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői és mindkét helyszínen kimagasló eredményeket értek el.

A diák lány csapat 9 fővel Esztergomban lépett szőnyegre az Országos Csapatbajnokságon. Itt egy rendkívül nehéz sorsolás után, hatalmas küzdelmek árán sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet és továbbjutni a legjobb négy közé. Először a tavalyi bajnok ESMTK- val kezdtünk, de őket magabiztosan, 25:4 arányban legyőztük. Következett Dunaújváros, ellenük 19:10-re nyertünk. Orosházával volt a legszorosabb mérkőzés, 15:15-ös döntetlen, de mi több technikai pontot szereztünk. A házigazda Esztergomiak is nagyon megizzasztottak minket, de 16:14 ide!

A négy között sajnos nem bírtunk a Kőbánya csapatával és hajszállal, de a szigetváriak is jobbnak bizonyultak. Tófej csapatát viszont legyőztük és ezzel megszereztük a bronzérmet. Ez az eredmény azért nagyon szép, mert félegyházi lány birkózó csapat még nem tudott ilyen előkelő helyen végezni, ráadásul úgy, hogy mindenki olyan fiatal, hogy még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

A csapat tagjai: Nagy Zita 31 kg, Varga Bernadett és Páli Éva 37 kg, Szabó Szonja 43 kg, Tapodi Rebeka 49 kg, Kiss Henrietta és Termol Tamara 56 kg, Kiss Viktória és Tapodi Zsófia +56 kg.

Egy másik csoport Bócsán vett részt a Mikulás kupán, ahová Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek birkózók a magyarokon kívül. Itt is szép eredmények születtek: aranyérmesek: Bene Zsombor 18 kg, Makra Benjámin 29 kg, Bene Ivett 31 kg és Páli Attila 50 kg. Ezüstérmesek: Bene Róbert 38 kg, Bárány-Almási Bianka, 34 kg, Galló-Szabó Milán 41 kg. Bronzérmesek: Nagy Hunor 20 kg, Hideg Balázs 26 kg, Páli Gergő 35 kg, Makra Levente 38 kg.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

További birkózással kapcsolatos hír, hogy a Magyar Birkózó Szövetség a serdülő és diák korosztály legjobbjainak minden negyedévben központi edzőtábort tart. A legközelebbi ilyen tábor Kiskunfélegyházán december 27-30-a között lesz, aminek a Kossuth Lajos Szakképző és Kollégium ad otthont.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 21. 15:31, szerda | Helyi sport

Márciusi események a Koppányoknál

2018. március 15-én a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület is képviselte magát a Petőfi téren megtartott Március 15-ei megemlékezésen.

2018. Március 21. 11:33, szerda | Helyi sport

3 arany-, 3 ezüst-, 2 bronzérem a magyar bajnokságon

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az elmúlt három hétvégén rendezett diák és serdülő Magyar bajnokságokon.

2018. Március 20. 16:47, kedd | Helyi sport

Fénypárduc sikerek a történelmi OB-n

Kilenc fővel vettek részt a KHTK – FÉNYPÁRDUCOK ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY tagjai a Kunszentmiklóson rendezett történelmi Országos Bajnokságon.

2018. Március 12. 10:58, hétfő | Helyi sport

Magyar bajnoki címet ünnepelhetnek a birkózók

Lezajlottak a Diák korosztály kötöttfogású magyar bajnokságai az elmúlt két hétvégén.