Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. November 22. 11:55, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Mégsem lesz idén mozi Félegyházán

Mégsem lesz idén mozi Félegyházán

Visszalépett a mozi üzemeletetésére kiírt pályázat nyertese, így nem indul újra decemberben a város filmszínháza

Visszalépett a mozi üzemeletetésére kiírt pályázat nyertese, így nem indul újra decemberben a város filmszínháza. A vállalkozó nem kapta meg a beindításához szükséges több mint negyvenmillió forint banki hitelt, másrészt a terveinek negatív fogadtatása is közrejátszott döntésének meghozatalában – jelentette be ma (november 22-én) a sajtó munkatársainak dr. Endre Szabolcs jegyző.

Endre Szabolcs elmondta, a múlt héten megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen a Petőfi Mozi üzemeltetésére beadott érvényes pályázat jóváhagyása megtörtént. Ennek megfelelően előkészületi munkálatok kezdődtek meg a mozi felújítására, hogy az üzemeltető minél előbb meg tudja kezdeni a működtetést. Az önkormányzat november 21-én értesült arról, hogy a pályázó visszalép a mozi üzemeltetésétől, mert a beindításához szükséges több mint 40 millió forint tőkéhez nem tudott banki hitelt szerezni. Így kiskunfélegyházi tervét – egyenlőre – fel kellett adnia. A vállalkozó közölte azt is, hogy a fenti okon túl terveinek negatív fogadtatása is közrejátszott döntésének meghozatalában. Bizonyos közösségi portálokon, fórumokon olyan negatív hangvételű írások jelentek meg a mozi újraindításával kapcsolatban, melyek az üzemeltetésének rövidtávon történő bukását prognosztizálták, a legkisebb bizalmat sem adva ezzel egy olyan vállalkozónak, akit egyébként saját városában, Gödöllőn az év vállalkozójának választottak és csak szuperlatívuszokban beszélnek róla. A mozi épületének halaszthatatlan javítási munkálatait a pályázó visszalépésétől függetlenül elvégzik a további állagromlás megakadályozása érdekében, valamint tovább dolgoznak azon, hogy befektetőt találjanak a filmszínház újraindításához – tette hozzá dr. Endre Szabolcs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.