Városlista
2019. február 15, péntek - Kolos

Hírek

2013. November 17. 09:15, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Liposzómás C-vitamin

Liposzómás C-vitamin

A jövő C-vitaminja.

Mi a különbség a hagyományos és a liposzómás C-vitamin között?
A C-vitamin világszerte a legnagyobb mennyisében alkalmazott vitamin. Természetes úton sajnos egyre kevesebb C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel a zöldségek és gyümölcsök egyre kevesebb vitamint tartalmaznak. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás), a pótlása tehát elkerülhetetlen.

Gondok a felszívódással
A C-vitamin szervezetbe jutását követően el kell jutnia az emésztőszervekig, viszont ezalatt hajlamos elveszni vagy sérülni. Ennek következtében mire eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózist kap a szervezet, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy 1000 mg-nál akár a C-vitamin 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.

A liposzómás C-vitamin 93%-ban felszívódik
A liposzómás C-vitamin forradalmi áttörést hozott a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a hasznosulása a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között.
A liposzómás technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből.

Mennyi szükséges belőle?
A jelenleg Magyarországon ajánlott napi C-vitamin mennyiség (80 mg) arra elég, hogy a skorbutot megelőzzük. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin bevitel jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a civilizációs betegségek, daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia elleni védelemhez.
Eddig a felszívódási problémák miatt ezt a mennyiséget legoptimálisabb esetben az orvosok intravénásan juttatták be a szervezetbe, ez azonban bonyolult, kényelmetlen és nem éppen olcsó. A liposzómás technológiával előállított C-vitaminnal intravénás minőségű C-vitamin szint érhető, hiszen felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os és már elérhető Magyarországon is!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 13. 18:08, szerda | Életmód

Óriás dobverőként veri a napszél a Földet körülvevő mágneses buborék dobját

Az űr nem csendes: amikor a Napból érkező nagy energiájú részecskék elérik a Földet körülvevő, védelmező mágneses buborékot, olyan hangot hallathat, mint egy óriási dobütés - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

2019. Február 13. 05:00, szerda | Életmód

Csaknem 200 állatfajra jelentenek súlyos fenyegetést a kutyák

Világszerte csaknem 200 fajra, köztük néhány súlyosan veszélyeztetett állatra jelentenek komoly fenyegetést a vadon élő, a rendszeresen szabadon kószáló és a kóbor kutyák - figyelmeztetnek a kutatók.

2019. Február 11. 18:04, hétfő | Életmód

Az emberi agy és a mesterséges intelligencia működését kutatják az MTA kutatói

A mesterséges intelligencia és a valós rendszerek matematikáját vizsgálják magyar kutatók, akik németországi majomkísérletek eredményeit értékelve találtak különbséget a rendszerek működési elvei között.

2019. Február 09. 05:00, szombat | Életmód

Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők

Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek