Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 12. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutatott be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutatott be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A rendezvény a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara kezdeményezésével indult a Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban összesen 6 alkalommal.

A bemutatókon 185 hetedik osztályos fiatal ismerkedett meg a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal.

A Mercedes-Benz idén csatlakozott egy kifejezetten pályaválasztás előtt álló tanulók számára szervezett programhoz: az úgynevezett „rendhagyó technika órához”.

A helyi általános iskolákból érkező vendégeket a gyár saját, duális képzésben résztvevő tanulói köszöntötték és vezették körbe a csarnokban. Az iskolások a látogatás során megismerkedtek a Mercedes-Benz képzéseivel. Kötetlenebb és közvetlen hangulatban telt a találkozó, hiszen a vendéglátók is hasonló korosztályból származtak, mint a vendégek. A tanulók a Mercedes-Benz diákjaival együtt készítettek el egy-egy zseblámpát. A lámpa összeszerelésével fejlődött kézügyességük, alapvető elektronikai ismereteket tanultak, forrasztottak, többéle szerszámmal megismerkedtek, csavaroztak.

Kovács János, Tóth Árpád és Barna Norbert szakmai vezetők eközben még az ő iskolaidejükben tartott rendhagyó technika órákról meséltek: „A korábbi gyakorlatorientált technika órák világát szeretnénk újra megmutatni a diákoknak, hiszen egy videón keresztül nem jön át, hogy az ember saját kezével mire képes.”

Az idei évben a négy szakmában több mint 200 fiatal kezdte meg tanulmányait – köztük több lány is – az októberben átadott Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban.

Címkék: mercedes, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.