Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 12. 14:27, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Nem született gól az NB III-as színvonalú rangadón

Nem született gól az NB III-as színvonalú rangadón

Csúcsrangadót játszottak a megyei első osztályú bajnokság 23. fordulójában, Kiskunfélegyházán, hiszen az éllovas hazai gárda a 3. helyen álló Jánoshalmát fogadta.

Mindkét csapat minden erejét beleadva küzdött, a magas színvonalú mérkőzésen végül gól nem, így viszont igazságos döntetlen született - adta hírül a BAON internetes hírportál.

A kezdést jelző sípszó után azonnal nagy küzdelem vette kezdetét. Az 5. percben Maravic adott be két csel után jobbról, Stojanovic Milos ugrott a legmagasabbra, ám hat méterről, középről a jobb felső sarok mellé fejelt. Négy percre rá Harnos lőhetett 15 méterről, balról, Oroszi azonban hárított. A két jánoshalmi helyzetet hazai próbálkozások követték, inkább lövési kísérletek, ziccert nem sikerült kidolgozniuk Marsa Leventééknek. A 21. percben Stojanovic Milos Maravic-csal kényszerítőzött, majd balról a hosszú sarok mellé helyezett. Óriási volt az iram, elegáns technikai megoldásokat láthattak a nézők mindkét oldalon, egyénieskedni azonban túl sokat nem lehetett, ugyanis maximális koncentrációval igyekeztek elfojtani a csapatok az ellenfél próbálkozásait. A 32. percben egy balról elvégzett Maravic-szöglet után Dordevic fejelt fölé az ötösről. Három percre rá Valkai előrevágott labdáját követően Marsa adott be balról, Koncz Miklós pedig a kaputól 15 méterre, a kapunak háttal, klasszikus ollózó mozdulattal küldte a jobb felső mellé a labdát. A 37. percben Maravics csúsztatott Harnos elé, Harnos kilépett a jó ütemű indításra, a remek ütemben kivetődő Oroszi mellett azonban nem tudta elpasszolni. A 40. percben Marsa kevergetett a vendégek 16-osának az előterében, balra kitett labdáját Makai küldte jobb belsővel a kapra, Urlauber ölébe. Csak gólt nem láthattak a nézők, a két csapat azon kívül a futball minden szépségét fölvonultatta, ráadásul rendkívül sportszerű játék folyt a pályán, a játékvezetői hármasnak könnyű dolga volt, ami szabálytalanság mégis előfordult, az a játék hevének volt betudható.

Megnyomta a második félidő elejét a KHTK. A 47. percben Koncz Miklóst találta meg egy labda a jobb oldalon, ő azonnal az ötös sarkán termett, de a rövid kapufát találta el. Az 51. percben Andelic küldött meg egy bombát balról, 22 méterről, a labda azonban Oroszi ölébe szállt. A 63. percben Koncz Zsolt jobb oldalról elvégezett szöglete a rövid felső sarokba tartott, Jesic azonban résen volt, kifejelte a labdát. Jókor időzített cserékkel igyekeztek fenntartani a mesterek csapatuk lendületét. A 76. percben Tóth István tört be balról a 16-oson belülre, az ötösre begurított labdájára azonban senki nem érkezett. Kisvártatva Koncz Miklós bombázott 18 méterről fölé. Három percre rá Farkas Pál kapott nagy labdát, de rosszul vette át, így odalett a helyzet, még ugyanezen akció során Harnos került helyzetbe, ő jobbról, 15 méterről tüzelt a hosszú sarok irányába, a labda a kapufáról pattant ki. Marsa lőtt balról kapura, Urlauber résen volt. A 84 . percben Harnos majdnem lemásolta az előző lövését, ismét jobbról, a 16-os sarkáról próbálkozott, nem is rosszul, ezúttal Oroszi védett bravúrral. A 90. percben Ábel küldött meg egy irtózatos erejű lövést, az azonban a védőkben elakadt. A két perc hosszabbításban már nem alakult ki lehetőség, maradt a 0–0.

Győzelmet mindkét csapat érdemelt volna, vereséget egyik sem, így igazságos a döntetlen a nagy tét ellenére végig sportszerű mérkőzésen, amelyen még a sárga lapot sem kellett elővennie a játékvezetőnek.

Koncz Zsolt, a KHTK játékos-edzője: – Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, hiszen ez egyáltalán nem eseménytelen, unalmas 0–0 volt. Mindkét csapat jól fel volt készítve, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, tehát mindkét fél javára eldőlhetett volna a meccs. Nekünk attól függetlenül, hogy győzni szerettünk volna, nagyon fontos volt az eredmény tartása is. Abban reménykedtem, hogy amennyiben a döntetlen állást sikerül tartanunk, akkor az idő múlásával majd adódik helyzet, amit be tudunk rúgni. Ez most nem sikerült, de jónak értékelem a mai találkozót, szervezettségből mindenképpen jól vizsgáztunk. Jön a bajnokság neheze, az utolsó három forduló, amelyre nagyon oda kell figyelnünk annak érdekében, hogy azt az előnyt, ami a jelen pillanatban a rendelkezésünkre áll, meg tudjuk tartani, és sikeresen tudjuk zárni ezt az évet.

Florin Nenad, a Jánoshalma edzője: – Elsősorban szeretnék gratulálni a Kiskunfélegyházának a bajnoki címhez. Van ugyan még három forduló a végéig, de véleményem szerint az ő előnyüket már senki nem bírja behozni. Le a kalappal előttük, ebben a szezonban ők voltak a legjobbak, ezt mutatja a táblázat is, a legtöbb gólt is ők szerezték. Egy igazi rangadóra számítottam ma, gondolom, ők is. Sajnálom az első félidőt, ha ugyanis akkor jobban oldjuk meg az utolsó előtti passzokat, akkor megszerezhettük volna a vezetést. A második játékrész teljesen kiegyenlített volt, bár ziccerekből érzésem szerint abban az időszakban is nekünk volt több. A kihagyott helyzeteket sajnálom. Véleményem szerint az ellenfél kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a meccsen, amely a nagy tét ellenére végig sportszerű volt. Ugyanakkor a kihagyott ziccereinkkel kapcsolatban azt is el kell mondani, hogy a futball törvényszerűsége, hogy ha egy csapat kihagyja a helyzeteket, akkor jön a büntetés. Benne is volt egy jó húsz percen át a Félegyházában is a gól. Ziccereik nem igazán voltak, de veszélyes lövéseik igen. Nagyon akartunk ma nyerni, ez nem sikerült, de gratulálok a csapatomnak. Nem álltunk be védekezni, próbáltunk végig három csatárral játszani, ám a gól elmaradt. Még egyszer gratulálok a Félegyházának is, az idén ők voltak a legjobbak.

Kiskunfélegyházi HTK–Jánoshalmi FC 0–0

Kiskunfélegyháza, 250 néző, vezette: Tóth Róbert (Apró Ferenc, Berger Tibor)

KHTK: Oroszi – Bábi (Tóth István 53.), Koncz Zs., S. Juhász (Kerepeczki 44.), Valkai, Nagy V. (Ábel 85.), Nagy D. (Koncz M. 16.), Huszka, Palásti, Makai (Némedi 70.), Marsa. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

JFC: Urlauber – Szabó Sz., Stojanovic V. (Jeszenszky 85.), Balázs D., Sojtanovic M., Jesic, Harnos, Kiss B., Farkas D., Dordevic (Andelic 62.), Maravic (Farkas P. 75.) Edző: Florin Nenad

(Fotó: Bús Csaba - BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.