Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 22. 07:54, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Nem a maffia miatt akart öngyilkos lenni Rafati

Nem a maffia miatt akart öngyilkos lenni Rafati

A bizonyítékok utáni kutatás során kizárták, hogy Babak Rafati a fogadási maffia vagy az adóbotrány miatt kísérelt volna meg öngyilkosságot.

Erről a német Sportinformációs Szolgálat (SID) adott hírt

Arra sincs bizonyíték, hogy Rafati egy korábban bundázási ügybe keveredett FIFA-játékvezetővel kapcsolatban állt volna. A neve legalábbis a vizsgálatok során sehol nem került elő.

Rafati neve egyes információk szerint az adócsalási botrányba keveredett játékvezetők között sem szerepel. Abban az ügyben 70 még aktív és már visszavonult játékvezető lett meggyanúsítva. Ott összesen 100 ezer elcsalt euró ügyében folytak vizsgálatok.

A Köln – Mainz hétvégi bajnokijának vezetésével megbízott játékvezető öngyilkossági kísérletének ügyében a rendőrség hamarosan befejezi a nyomozást.

„Több jel is egyértelművé teszi, hogy öngyilkossági kísérlettel állunk szemben. Nincs nyoma idegenkezűségnek. Mivel az ügy nem sért jogi kereteket, a rendőrség hamarosan lezártnak tekinti” – áll a hivatalos közleményben.

A búcsúlevél, amelyet Rafati a hotelszobájában hagyott még vizsgálat alatt áll. A hivatalos szervek azonban csak akkor tesznek további lépéseket, ha ebben gyilkossági kísérletre utaló részeket találnak.

Németországban közben sok dologra rávilágított Rafati esete. Wolfgang Mierswa, az alsó-szászországi játékvezetők első embere szerint a Német Labdarúgó-szövetségnek (DFB) is komolyabb fellépésre van szüksége, hogy megvédje beosztottjait.

„Ezentúl gondoskodnunk kell arról, hogy a játékvezetőinket mi magunk erősítsük, amikor a nyilvánosság előtt tiszteletlenül bánnak velük. Ez egy újabb vészjelzés volt, remélem, hogy Rafati esete felett nem fog olyan könnyen elsiklani senki, mint történt az Robert Enke öngyilkosságánál” – figyelmeztetett Mierswa, aki már harminc éve ismeri kollégáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.