Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 08. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

A legtöbben nem gondolják, hogy néhány plusz kiló komoly egészségügyi kockázatokkal jár. A rideg valóság azonban az, hogy az obesitas akár húsz évvel is megrövidítheti az életet.

A Fox News cikke most összegyűjtött néhány olyan komoly egészségügyi kockázatot, amiért érdemes meggondolni a fogyást.

Csökkenti a rák kockázatát: a túlsúlyos nőknek négyszer nagyobb esélyük van az endometikus rák kialakulására, mint társaiknak, s ugyanezen okból a mellrák kialakulására is nagyobb esélyük van. Ugyanakkor a méhnyakrák megelőzésére a fogamzásgátló tabletták is jó hatással vannak: 50 százalékkal csökkenti a betegség kialakulását.

Élesen tartja az agyat: kutatások bizonyítják, hogy az elhízott embereknek 260 százalékkal nagyobb esélyük van a demencia kialakulására, ennek oka legfőképpen a hason található zsír. Ennek megelőzésére reggelire egyen zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú natúr joghurtot, amely segít elégetni a hasi zsírt.

Biztonságban tartja a szív egészségét: az elhízottak esetében tizenkét évvel korábban jelentkezhetnek szívproblémák, mint normál súlyú társaiknál. Ennek megelőzésére egyen sok leveles zöldséget és sózatlan dióféléket.

Megment a depressziótól: az elhízottság és a depresszió között már számos összefüggést találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.