Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 16. 13:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

„Ne szívj tovább!” - új kampány indul

„Ne szívj tovább!” - új kampány indul

A társadalom nagy többsége támogatja a nem dohányzók védelmében hozott intézkedéseket, és az ahhoz kapcsolódó kampányt.

Mondta el Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a Népligeti autóbusz-pályaudvaron a „Ne szívj tovább!” kampány sajtótájékoztatóján. Kemény Dénes, a kampány arca a passzív dohányzás megszüntetéséért szállt síkra.

Új szakaszához érkezett a nem dohányzók védelméről szóló kampány – mondta el a Szócska. Ez egy átfogó kampány, amely nem csak arról szól, hogy elsoroljuk, a dohányzás milyen mértékben felelős a halálozásokért, hanem intézkedésekkel is párosul – tette hozzá. Szócska szólt arról is, hogy eddig 2,5 millióan látták a kampányt.

„Többször megköszönték nekem az eddigi lépéseket, a társadalom támogatja a nem dohányzók védelméről szóló törvényt.” Az államtitkár rámutatott arra, hogy pozitív üzeneteket szeretnének küldeni a kampány újabb szakaszában, amelynek az arca Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Nem csak az április 1-jétől várható büntetést szeretnénk hangsúlyozni – zárta szavait Szócska.

Kemény Dénes rámutatott arra, hogy a mindennapok emberének fontos a passzív dohányzás megszüntetése. A szövetségi kapitány azt javasolja, hogy a jövőben társadalombiztosítási járulék ne csak a fizetés nagyságához viszonyuljon, hanem az adott ember életmódja szerint is differenciáljon.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a január 2-a óta lezajlott 7000 vizsgálat során 246 intő határozatot hoztak. Ezeket a helyeket április 1-je után mindenképpen felkeresik majd még egyszer.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára