Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 06. 21:10, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Napsütésre is számíthatunk a héten, de nem sokáig örülhetünk

Napsütésre is számíthatunk a héten, de nem sokáig örülhetünk

Kedden már nem valószínű csapadék, és a szél is mérséklődik, de szerda délután ismét beborul az ég, és elered az eső.

A hét második felében is marad a változékony időjárás.

Hétfő és kedd éjjel nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de a keleti megyékben még borult marad az ég. A Duna–Tisza közém és a Dunántúl keleti felén lehet eső, ami fokozatosan megszűnik, éjfél után csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Zemplén környékén és a Dunántúlon késő este meg is erősödik. Éjszaka 2 és 7 fok közé hűl a levegő, főként nyugaton és északon a szélvédett helyeken talaj menti fagy sem kizárt.

Kedden napközben a legtöbb helyen már kisüt a nap, de gomolyfelhők képződnek, és felhőátvonulások várhatók. A legkevesebb napsütésre a Tiszántúlon számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. A levegő 13 és 16 fok közé melegszik.

Szerdán is gomolyfelhős, napos idő várható, majd késő délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum általában 0 és +6 fok között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A nappali maximum 15 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és újra többfelé várható eső, zápor, majd délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken és szombaton változóan felhős idő és gyenge felmelegedés ígérkezik több-kevesebb napsütéssel, de vasárnap újra erősen felhős lesz az ég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).