Városlista
2019. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 06. 15:09, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Munkaidőben loptak egy kiskunfélegyházi üzemből

Munkaidőben loptak egy kiskunfélegyházi üzemből

A kiskunfélegyházi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint először a munkatársaikat lopták meg, majd egy üzemi területről eltulajdonított autóval hagyták el a várost.

Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon 2018. november 22-én nyomozást indult, mert egy telephelyről ismeretlen tettes az éjszaka folyamán eltulajdonított egy Nissan Vanette Cargo típusú tehergépjárművet. A lopást biztonsági kamerák rögzítették, ám a felvételeken látható két férfi ismeretlen volt mind az egyenruhások, mind a telep dolgozói számára, így a nyomozók a környéken folytatták az adatgyűjtést.
Ennek során kiderült, hogy egy közeli üzemben 2018. november 20-án és 21-én az esti műszakban lopások történtek. Három öltözőszekrényt feltörtek – ezekből órát, telefont, készpénzt vittek el –, további nyolc ajtaját pedig megrongálták. Az eltulajdonított mobilt és az órát szinte azonnal megtalálták, mert a szemfüles sértett felhívta a telefonszámát, a készülék pedig az egyik munkatársa szekrényében ki is csörgött. Így bebizonyosodott, hogy a lopást a két új – előző napon felvett – alkalmazott követte el, akik munka helyett a szekrények tartalmát dézsmálták meg. A fegyverneki férfiakat elbocsátották, ők gyalog el is indultak haza, ám csak a szomszédos, 500 méterre lévő másik üzemig jutottak. A nyitott kapun besétáltak az udvarra, és onnan saját indítókulcsával eltulajdonították a Nissan teherautót, illetve a biztos hazajutás érdekében egy GPS-t.
A nyomozók a 23 éves és 16 éves feltételezett elkövetőket 2018. december 4-én elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. Az idősebb férfi által időközben eladott járművet a rendőrök lefoglalták. A kihallgatások során a fiatalkorú azt is elismerte, hogy egy rá nagyon hasonlító, nagykorú rokona igazolványának titokban készített másolatát mutatta be azért, hogy Kiskunfélegyházán alkalmazzák.
A lopással és közokirat-hamitás bűntettével gyanúsított fiatalkorú jelenleg szabadlábon védekezhet, míg társát a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 26. 11:57, péntek | Helyi

Nagyot fordul az időjárás

Ma még országszerte élvezhetjük a napsütést és a már-már nyárias időt, a hétvégén azonban ismét komorabb arcát fordítja felénk a természet.

2019. Április 26. 11:32, péntek | Helyi

Abszolút siker az ÁSZÉV döntőjén: Berente Ottó országos első helyezett!

2019. április 8-án és 9-én zajlott az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének országos döntője.

2019. Április 26. 11:27, péntek | Helyi

Álláshirdetés

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet az alábbi munkakörökre:

2019. Április 26. 09:02, péntek | Helyi

Hatalmas siker a Húsipari Termékgyártó SZKTV döntőjén, az Agrár Szakma Sztár Fesztiválon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. április 15-16. között első alkalommal rendezték meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.