Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. December 06. 15:09, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Munkaidőben loptak egy kiskunfélegyházi üzemből

Munkaidőben loptak egy kiskunfélegyházi üzemből

A kiskunfélegyházi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint először a munkatársaikat lopták meg, majd egy üzemi területről eltulajdonított autóval hagyták el a várost.

Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon 2018. november 22-én nyomozást indult, mert egy telephelyről ismeretlen tettes az éjszaka folyamán eltulajdonított egy Nissan Vanette Cargo típusú tehergépjárművet. A lopást biztonsági kamerák rögzítették, ám a felvételeken látható két férfi ismeretlen volt mind az egyenruhások, mind a telep dolgozói számára, így a nyomozók a környéken folytatták az adatgyűjtést.
Ennek során kiderült, hogy egy közeli üzemben 2018. november 20-án és 21-én az esti műszakban lopások történtek. Három öltözőszekrényt feltörtek – ezekből órát, telefont, készpénzt vittek el –, további nyolc ajtaját pedig megrongálták. Az eltulajdonított mobilt és az órát szinte azonnal megtalálták, mert a szemfüles sértett felhívta a telefonszámát, a készülék pedig az egyik munkatársa szekrényében ki is csörgött. Így bebizonyosodott, hogy a lopást a két új – előző napon felvett – alkalmazott követte el, akik munka helyett a szekrények tartalmát dézsmálták meg. A fegyverneki férfiakat elbocsátották, ők gyalog el is indultak haza, ám csak a szomszédos, 500 méterre lévő másik üzemig jutottak. A nyitott kapun besétáltak az udvarra, és onnan saját indítókulcsával eltulajdonították a Nissan teherautót, illetve a biztos hazajutás érdekében egy GPS-t.
A nyomozók a 23 éves és 16 éves feltételezett elkövetőket 2018. december 4-én elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. Az idősebb férfi által időközben eladott járművet a rendőrök lefoglalták. A kihallgatások során a fiatalkorú azt is elismerte, hogy egy rá nagyon hasonlító, nagykorú rokona igazolványának titokban készített másolatát mutatta be azért, hogy Kiskunfélegyházán alkalmazzák.
A lopással és közokirat-hamitás bűntettével gyanúsított fiatalkorú jelenleg szabadlábon védekezhet, míg társát a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 16:31, szombat | Helyi

Kamion sodródott az árokba Kiskunfélegyházánál

Egy kamion sodródott az útszéli árokba a havas úton Kiskunfélegyháza elkerülő szakaszán.

2018. December 15. 16:27, szombat | Helyi

Csaló webáruházak – Ellenőrizze, honnan rendel!

Egyre inkább felváltja a bolti vásárlást az online, és a karácsonyi időszakban még többen webáruházakból szerzik be az ajándékokat, így szeretnék megúszni a bolti tülekedést.

2018. December 15. 16:02, szombat | Helyi

Koncertet adott Kiskunfélegyházán a Ghymes együttes (- videoval)

A Kossuth-díjas Ghymes együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános iskola és AMI Kicsinyek Kamarakórusának közreműködésével koncertet adott a Szent István Templomban december 13-án.

2018. December 15. 09:32, szombat | Helyi

Körbeért a kecskeméti elkerülő

A Duna Aszfalt munkálataival befejeződtek a megyeszékhely északi oldalán az M5-öshöz csatlakozó 445-ös út munkálatai.