Városlista
2018. március 17, szombat - Gertrúd

Hírek

2017. November 27. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Mi leszek ha nagy leszek?

Mi leszek ha nagy leszek?

E címmel nyújthattak be rajzokat az általános iskolák alsó tagozatai a Közgazdasági Szakgimnázium által meghirdetett pályázatra. A díjak átadására a II. Közgés éjszaka keretein belül került sor november 24-én.

A Közgés éjszakán kitárult az iskola kapuja a leendő középiskolás diákok előtt, hogy közelebbről is betekintést nyerhessenek az ott folyó képzésbe.

Mint ahogy azt Tasi Judit tagintézmény-vezető elmondta nemcsak a környezetüket változtatják, fejlesztik, hanem a képzési palettát is, mert alkalmazkodni kell a piaci igényekhez. Ezért a következő tanévben 5 ágazatot fognak indítani: közgazdaság, közlekedés, informatika, ügyvitel és egy teljesen új: a turisztika ágazata, mely nyelvi előkészítő osztállyal fog indulni. Az iskola tornatermében ezen az estén az összes ágazatnak, valamint a leendő osztályfőnököknek is külön standot építettek, hogy a diákok minél alaposabban megismerkedhessenek a Közgé képzési rendszerével. De találkozhattak a fiatalok a Natura Hungarica Alapítvánnyal, hogy az Erasmus programokról is tájékozódhassanak, de képviseltette magát a Süveges Autósiskola is. Ezen kívül a szervezők érdekes vetélkedőkkel biztosították a szórakozási lehetőséget a leendő középiskolások, illetve az érdeklődők számára, de a rajzpályázatra érkező művekből nyílt kiállítás is színesítette a programok sorát.

Tasi Judit tagintézmény-vezetőtől megtudhattuk, hogy 1-8. osztályos diákok nevezhettek a rajzpályázatra. A négy korosztálynak két téma köré csoportosult a feladatuk. A kisebbeknek a „Mi leszek ha nagy leszek” témában kellett alkotniuk, a felső tagozatosoknak pedig azt kellett megrajzolniuk, hogy milyen középiskolát képzelnek el maguknak.

A kisebbek rajzait látva, ők még tűzoltók, focisták, fodrászok, királylányok szeretnének lenni, a nagyobbak alkotásain pedig az informatika világa ütközött ki. Ők már az űrben szeretnének tanulni, ahová minden információ a számítógépeken, telefonokon keresztül érkezik meg. Az különösen tetszett az iskola vezetőjének, hogy nagyon sok pályaművön megjelenik a zöld környezet, a tisztaság és az egymásra való odafigyelés.

Címkék: közgé, rajzpályázat

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 17. 18:59, szombat | Helyi

Március 15-én köszöntötték a sajtó munkatársait is

Március 15. az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepe mellett a magyar sajtó napja is.

2018. Március 17. 18:55, szombat | Helyi

A hófúvás miatt többfelé harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt.

2018. Március 16. 08:44, péntek | Helyi

Petőfi és barátai olyan örökséget hagytak ránk, melyet minden magyar a szívében hordoz

Március 15-én a Petőfi szoborhoz a borongós idő ellenére is nagyon sokan ellátogattak, hogy részt vegyenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepségen.

2018. Március 15. 16:41, csütörtök | Helyi

Bem tábornok mellszobránál tisztelegtek Nemzeti Ünnepünkön

Mint minden évben, idén is megemlékeztek Bem József tábornokról, akit Kossuth 1848. november 29-én - egyik legjobb döntésével - az erdélyi hadsereg főparancsnokává nevezett ki.