Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2017. November 27. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Mi leszek ha nagy leszek?

Mi leszek ha nagy leszek?

E címmel nyújthattak be rajzokat az általános iskolák alsó tagozatai a Közgazdasági Szakgimnázium által meghirdetett pályázatra. A díjak átadására a II. Közgés éjszaka keretein belül került sor november 24-én.

A Közgés éjszakán kitárult az iskola kapuja a leendő középiskolás diákok előtt, hogy közelebbről is betekintést nyerhessenek az ott folyó képzésbe.

Mint ahogy azt Tasi Judit tagintézmény-vezető elmondta nemcsak a környezetüket változtatják, fejlesztik, hanem a képzési palettát is, mert alkalmazkodni kell a piaci igényekhez. Ezért a következő tanévben 5 ágazatot fognak indítani: közgazdaság, közlekedés, informatika, ügyvitel és egy teljesen új: a turisztika ágazata, mely nyelvi előkészítő osztállyal fog indulni. Az iskola tornatermében ezen az estén az összes ágazatnak, valamint a leendő osztályfőnököknek is külön standot építettek, hogy a diákok minél alaposabban megismerkedhessenek a Közgé képzési rendszerével. De találkozhattak a fiatalok a Natura Hungarica Alapítvánnyal, hogy az Erasmus programokról is tájékozódhassanak, de képviseltette magát a Süveges Autósiskola is. Ezen kívül a szervezők érdekes vetélkedőkkel biztosították a szórakozási lehetőséget a leendő középiskolások, illetve az érdeklődők számára, de a rajzpályázatra érkező művekből nyílt kiállítás is színesítette a programok sorát.

Tasi Judit tagintézmény-vezetőtől megtudhattuk, hogy 1-8. osztályos diákok nevezhettek a rajzpályázatra. A négy korosztálynak két téma köré csoportosult a feladatuk. A kisebbeknek a „Mi leszek ha nagy leszek” témában kellett alkotniuk, a felső tagozatosoknak pedig azt kellett megrajzolniuk, hogy milyen középiskolát képzelnek el maguknak.

A kisebbek rajzait látva, ők még tűzoltók, focisták, fodrászok, királylányok szeretnének lenni, a nagyobbak alkotásain pedig az informatika világa ütközött ki. Ők már az űrben szeretnének tanulni, ahová minden információ a számítógépeken, telefonokon keresztül érkezik meg. Az különösen tetszett az iskola vezetőjének, hogy nagyon sok pályaművön megjelenik a zöld környezet, a tisztaság és az egymásra való odafigyelés.

Címkék: közgé, rajzpályázat

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 10:21, szerda | Helyi

Útlezárás várható

2018. december 17-18-19-én a Holló Béla utca Teleki út és az első köz közötti szakasza reggel 8.00 órától lezárásra kerül.

2018. December 11. 18:04, kedd | Helyi

Adománygyűjtés a hajléktalanszállón élőknek

2018. December 11. 13:47, kedd | Helyi

A polgárőrökre idén is számíthatott a város

December 7-én tartotta a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület évzáró rendezvényét a Városháza dísztermében.

2018. December 11. 11:23, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.