Városlista
2017. október 22, vasárnap - Előd

Hírek

2017. Augusztus 12. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: protakvidriekt.com

Mi legyen a maradékkal?

Mi legyen a maradékkal?

Mire jó a panírmorzsa?

Nem gondoljuk, hogy a legnagyobb kánikulában olyan nagy sláger lenne otthon a rántott hús vagy a rántott párizsi, sajt, gomba és így tovább (mind a fogyasztók, mind a „szakács” szempontjából), de azért egy-egy hűvösebb napon megkívánja az ember. De hogy a panírt miért is méretezzük túl mindig?

A hús, sajt, gomba, karfiol és a többi már régen „felöltözve” várja, hogy a forró olajba ugorhasson, a maradék liszt, tojás, zsemlemorzsa viszont szomorú sors elé néz. Nagy valószínűséggel a szemetesben landol, hiszen nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. Vagyis nem nagyon tudtunk eddig! Ezentúl vége a pazarlásnak, a panír léte új értelmet nyer.
A panír új élete

Ha Nálad is probléma a megmaradt panír, a következőket teheted:

  • Keverd össze a lisztet, tojás, zsemlemorzsát, formázz belőle apró golyócskákat és fagyaszd le! Pár nap, hét múlva, ha gyorsan levesbetétre lesz szükséged, csak előkapod a fagyasztott panírgolyókat és a probléma megoldva!
  • A következő megoldáshoz szintén keverd össze a három összetevőt, fűszerezd meg ízlés szerint sóval, borssal, friss vagy szárított petrezselyemmel és süsd ki egy kis olajban! Finom csemege lesz e rántott finomságok mellett!
Címkék: panír

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 21. 15:00, szombat | Helyi

Érdekességek az agyról

Jó tudni ezeket...

2017. Október 21. 14:00, szombat | Helyi

Fűszer testnek és léleknek

Szerecsendió...

2017. Október 21. 13:00, szombat | Helyi

Minden, amit tudni akartál a gyömbérről

Bár itthon nem jellemző a növény termesztése, mégis télen szinte mindennapos a konyhánkban, már, ha szeretnénk elkerülni a télen szinte kötelező érvényű megfázásos megbetegedéseket.

2017. Október 21. 12:00, szombat | Helyi

Petrezselyemgyökér helyett

Hamisítatlan paszternák receptek!