Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 22. 18:44, szerda | Külföld
Forrás: mti/Infovárosok

Merénylet Londonban – többen megsérültek és halottak is vannak

Merénylet Londonban – többen megsérültek és halottak is vannak

Késelő merénylő támadt a brit parlamentnél szerda délután. Több sérültje és egy halottja is van a merényletnek.

Lövöldözés történt szerdán a brit parlamentnél. Az első jelentések több sebesültről szólnak, a parlament és a vele szomszédos képviselőház épületét a rendőrség kiürítette.

Később kiderült: a Reuters brit hírügynökség fotóinak tanúsága szerint, hogy legalább négy sérült fekszik a Westminster hídon, többen erősen véreznek, és úgy tűnik, nincsenek eszméletüknél.

Az egyik fényképen egy ember egy londoni autóbusz kerekei alatt fekszik. Időközben bejelentették, hogy Theresa May brit kormányfőnek nem esett baja, biztonságban van, de azt nem fedték fel, hogy hol volt a merénylet idején.

A rendőrség közlése szerint egyelőre nem tudni, mi volt a késelős merénylő indítéka.

A brit rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli a londoni parlament közelében történt incidenst, amíg a tények mást nem igazolnak - közölteék Twitteren.

Kora esti információ: a BBC értesülése szerint meghalt az a rendőr, akire a szerdai londoni merénylet elkövetője a brit parlament mellett rátámadt.

A hirado.hu esti információi szerint a parlamentnél egy merénylő megkéselt egy rendőrt. A rendőrség lelőtte a tettest. Eközben a közeli Westminster-hídon többen megsérültek, amikor elgázolta őket egy autó. Feltehetően gázolásos merénylet történt, melyben egy nő életét vesztette - közölték kórházi források.

A rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli az esetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.