Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 03. 05:03, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megsemmisítenek vagy visszahívnak több veszélyes tűzijátékot

Megsemmisítenek vagy visszahívnak több veszélyes tűzijátékot

Megsemmisítenek vagy visszahívnak a piacról több veszélyes pirotechnikai eszközt, amely használat közben elmozdulhat vagy égési sérüléseket okozhat

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján pénteken. Mint írták, az illetékes hatóság megsemmisíti a Paketa márkájú, Bpata nevű, P2950 típusszámú kínai tűzijátékot, mert nem stabil, ezért a lövés iránya változhat, és a visszahulló alkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. Ugyancsak megsemmisítik a Secret gift nevű, CF1601 típusú, szintén Kínából származó tűzijátékot, amelynél túl rövid túl rövid idő telik el a gyújtás és az elindulás között, ezért égési sérüléseket okozhat használójának.

Visszahívják a piacról a Panda Feuerwerk márkájú, Panic nevű, GP3062 típusszámú tűzijátékot, mert a nem megfelelő működés miatt akkumulátora instabillá válik, ezáltal a lövés iránya változik. Égési sérüléseket és halláskárosodást is okozhat.

Egyik termék sem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak és az európai szabványnak - közölték.

A termékek megtekinthetők a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/igazgatasrendeszet/veszelyes-pirotechnikai-termekek weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára