Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2017. Június 18. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Megmutatjuk, mire kell vigyázni a Facebookon nyáron - meg utána is

Megmutatjuk, mire kell vigyázni a Facebookon nyáron - meg utána is

Strandon, ismeretlen helyeken, önfeledt pillanatokban még gyorsabban kicsúszik a kezünkből egy kattintás, bökés a mobilon.

Nemrég a Pentagon, az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik tisztviselője követett el egyszerű hibát: kattintott a felesége posztjára.

Akad néhány egyszerű biztonsági szabály, amit célszerű hőségben is betartani. Túlzásnak tűnhetnek, pedig elronthatják a pihenést.

A családtagok által közzétett URL még nem feltétlenül biztonságos

Az már köztudott, hogy ismeretlenek által küldött levélben található linkkel jobb óvatosan bánni. Például az egérmutatót rátéve kattintás előtt hagyni, hogy megmutassa, valójában hová is mutat valójában: tényleg a PayPal, vagy az Apple küldte? Vagy az apple.valami.com?

Nemrég a Pentagon egyik jól képzett munkatársa óvatlanul veszélynek tette ki a kormányzati számítógépes rendszereiket.

Az történt, hogy a felesége egy Twitteren látott üdülési nyereményjáték linkjére kattintott. Ő meg, ahogy látta a feleség tweetelését, a munkahelyi gépénél ülve rákattintott. Ennyi.

Egy hamis weboldal már meg is fertőzte a gépét.

A ZeroFox szerint a felhasználók közel 66 százaléka kattint megfontolatlanul a közösségi média oldalain, míg a levelezésben már csak mintegy 30 százalékuk.

Nem kell mindig tudatni, hol vagyunk

Nem csak a ZeroFox van tisztában a közösségi média laza kezelésével.

Üdüléskor, koncerten, népszerű helyeken sorozatban posztoljuk az elkészített képeket, gondosan tagelve, a „helyszín hozzáadása” opcióval: ha nincs otthon senki, aki vigyázna a lakásra, valóságos felhívás a betörésre az ilyesmi.

Messze nem csak a barátaink látják a képeket.

Még az ismerősvadászoknál is rosszabbak az álbarátok

A sohasem látott ismerősök jelöléseit még ki lehet védeni egy „kösz a kattintást, de honnan is ismerjük egymást?” jellegű viszontválasszal.

De habozunk-e, ha egy régen látott, igazi ismerős bukkan fel a saját fotójával és a nevével? Bizonyára nem. És kattintanánk a néhány nap múlva küldött levelében látható linkre? Hogyne kattintanánk.

Pedig pillanatok alatt lehet Kovács Katalin osztálytársunk nevével létrehozni a kovacs.kati.2000@ e-mail címet, majd Kovács Kati néven Facebook fiókot létesíteni, Katalin internetről lehalászott fotójával.

Óvatosan járjunk el a beágyazott linkekkel, csatolmányokkal.

Bárkivel megtörténhet a baj, minden óvatosság ellenére

Évszaktól függetlenül időnként nem árt mentést készíteni a Facebookon tárolt sok adatról, fotóról. A közösségi oldal kicsit eldugott helyen, a Beállítások/Általános oldal alján, a „Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” linken teszi ezt lehetővé.

Az archiválás eltart majd egy darabig, a személyazonosságunk igazolását is kéri a Facebook.

Amikor letöltésre kész a fájl, a Facebook-fiókhoz megadott e-mail címre küldenek egy e-mailt, amelyben szerepel a letöltési hivatkozás. A hivatkozás érvényessége biztonsági okokból néhány nap után lejár.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 24. 14:44, szombat | Helyi

Díjjal ismerték el a félegyházi ápolók kiválóságainak munkáját

Február 23-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban a Semmelweis Emlékév tiszteletére rendezett ünnepségen adták át a félegyházi egészségügyi dolgozók kiválóságainak az Oltalmazó kezek díjakat.

2018. Február 24. 12:00, szombat | Helyi

Az új társaság üzemelteti a sportcsarnokot is

Két új gazdasági társaság megalapításáról döntött a félegyházi képviselő-­testület legutóbbi ülésén.

2018. Február 24. 10:18, szombat | Helyi

Gyártókapacitását fejlesztette a Torus Kft.

A kiskunfélegyházi sajtolóüzemben jelenleg évi 12 ezer tonna lemez felhasználásával mintegy hatvanezer-féle termék készül.

2018. Február 23. 16:06, péntek | Helyi

Ismerkedj meg a fotózás rejtelmeivel