Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 21. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Megjelent az idei Tehetségbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása

Megjelent az idei Tehetségbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása

Folyamatosan jelennek meg pályázatok, amivel a tehetséges diákokat segítik. Az Új Nemzedék Központ az önkormányzatokat támogatja azzal a céllal, hogy segítsék a tehetségeket.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díj létrehozásának célja, hogy elismerésben részesüljenek azok a helyi önkormányzatok, amelyek alapfeladatukon túl aktív tevékenységükkel folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel – mondta Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára a Ma reggel adásában.

2013-ban a Bonis Bona díj megalapításával a tehetséget támogató szervezeteket, intézményeket magánszemélyeket szerették volna elismerni, majd két év múlva a Genius Loci díjjal azokat a vállalkozásokat, amelyek a társadalmi felelősségvállalás keretében segítik a tehetségeket – hangzott el az adásban.

„A Nemzeti tehetségprogramon keresztül évente háromszázötvenezer fiatalnak tudunk közvetlen vagy közvetett segítséget nyújtani tehetségének kibontakozásában” – mondta az Emmi helyettes államtitkára.

Illés Boglárka a Tehetségbarát Önkormányzat Díj részleteit ismertetve elmondta, hogy két pályázati kategóriában osztanak díjakat, az egyik községekre, kisvárosokra a másik a megyei jogú városokra, valamint a budapesti kerületekre terjed ki. Előbbieknél négy, utóbbiak esetében két önkormányzatot választanak ki. A díj nemcsak erkölcsi, de anyagi megbecsüléssel is jár, önkormányzatonként, illetve kerületenként másfél-másfél millió forintban is részesülnek a díjazottak.

A támogatások elosztása az önkormányzatok döntési köre, az eszközök beszerzésére, a diákok közvetlen támogatására is fordíthatják. Május 6-ig lehet jelentkezni, a pályázatokat a tehetsegunk.hu oldalon lehet benyújtani. Eredményhirdetés június elején várható.

Az Emmi várakozása szerint a program jövőre is folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.