Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 03. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Meghökkentő dolgokat loptak tavaly a magyar tovajok

Meghökkentő dolgokat loptak tavaly a magyar tovajok

A pénztárca a legnépszerűbb, de vittek buszmegállót, magaslest és telefonfülkét is - olvasható az inforadio.hu-n.

A bűnügyi statisztikai rendszer 2017-es kimutatásaiból elég sok minden kiderül a tavalyi év bűnözéséről, többek közt az is, hogy miket loptak el tavaly a különböző elkövetők – írja a Magyar Nemzet.

A listavezető a pénztárca – novemberig összesen 3071 ilyen ügy került aktába –, és szép számmal vész nyoma autóknak. Az összegzésben vannak érdekesebb tárgyak is:
nyolc alkalommal gyémántot loptak, elvittek négy magaslest, egy telefonfülkét és egy buszmegállót. Utcai lámpából országszerte összesen 19-et lovasítottak meg.

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bűntett tárgya egy barlang volt – természetkárosítás miatt indult az eljárás. Egy Győr-Moson-Sopron megyei garázdaságot a levegő ellen követtek el.

Hajdú-Biharban lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettének tárgya egy nyúl. Állatok egyébként is sűrűn fordulnak elő az említett statisztikában: tavaly összesen száz kutyát tulajdonítottak el, míg macskát csak egyetlenegyet – az sem lopás, csak jogtalan elsajátítás volt (azaz vélhetően egy megtaláló nem adta vissza az állatot a jogos tulajdonosának).

Halkínzás is előfordult, országosan négyszer, és még ennél is több galamb esett szadisták áldozatául – öt. Az egyedi azonosítójellel való visszaélés nyolc-nyolc bivalyt, illetve szarvasmarhát érintett.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit