Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 08. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Meg sem áll a benzinár?

Meg sem áll a benzinár?

Az olaj árának csökkenésétől függetlenül is drágulhat jövő héten a benzin, ami eddig hétről hétre új árrekordot ért el. Ezúttal a forint dollárral szemben gyengülése okozhat gondot.

Mint a Portfolio beszámol róla, a stratégiai olajkészletek felszabadítását célzó spekulációk miatt továbbra is nyomás alatt áll az olaj árfolyama, mely az utóbbi hónap kereskedési sávjának alsó szélénél tartózkodik. A múlt heti átlagos értékhez képest azonban a Brent mindössze 0,3 százalékkal csökkent.

Az olaj árának csökkenése mellett a benzin dollárhoz viszonyított értéke nem változott, a gázolajé pedig 0,6 százalékkal emelkedett. A benzin az utóbbi hetekben érdemben felülteljesítette az olajár mozgását, ez látszott a napokban is. Mivel azonban a keresleti kilátások gyengék a benzin piacán, várhatóan pár hónapon belül annak árelőnye is mérséklődhet.

A forint dollárhoz viszonyított árfolyama viszont az utóbbi napokban gyengült a dollárhoz képest, ami kedvezőtlen hír az autósok számára. A forintban mért átlagos benzinár 1,6 százalékkal, a gázolajár pedig 1 százalékkal emelkedett mindezek hatására.

Ennek hatására itthon jövő héten folytatódhat a hetek óta tartó áremelési hullám. Jelenleg a benzin átlagára 451, a dízelé pedig 441 forint, miután múlt héten 5 forinttal emelte a benzin árát a Mol.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.