Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 27. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: origo.hu

Még fél év, és feleslegesek lesznek a jelszavak

Még fél év, és feleslegesek lesznek a jelszavak

Viselkedés alapján azonosítja majd a felhasználót a Google új megoldása, ami tízszer olyan biztonságos lesz a cég szerint, mint az ujjlenyomatolvasó.

Olyan újfajta azonosítási módszeren dolgozik a Google, ami végleg leszámolna a jelszavakkal. A rendszer a felhasználó egyedi telefonozási szokásaiból, és azonosítóiból határozná meg azt, hogy valóban ő kezeli-e a készüléket.

A Project Abacus része a Trust nevű API (alkalmazásprogramozási interfész), amit júniustól több pénzügyi intézet is tesztelni fog. A rendszert okostelefonokra tervezték, és számos személyes indikátort vesz figyelembe. Ahelyett, hogy jelszót kérne a telefon, helyette elemezni fogja az arcot az előlapi kamera segítségével, figyelembe veszi a hangot, és még azt is, hogyan gépel, miként mozog a felhasználó. Ehhez mind a gépi tanulást hívja majd segítségül, valamint a telefon érzékelőit használja az adatgyűjtéshez.

Mindezen adatokat betáplálja az interfészbe, ami összeállít abból egy „bizalmi pontszámot” (trust score. Ehhez tud viszonyítani a beléptetéskor: ha a bejelentkezni kívánó felhasználó ezt megközelíti, akkor beengedi, ellenkező esetben nem.

Ennek célja, hogy még biztonságosabb legyen az eszköz. A jelszót ugyan megszerezheti valaki, de sokkal nehezebb az egyedi azonosítókat lemásolnia. A Google szerint ez a megoldástízszer olyan biztonságos lehet, mint az ujjlenyomatolvasás.

A fejlesztők programjainak ez további biztonságot ad. Egy banki app például, kizárólag ezzel a módszerrel adna hozzáférést. Azt is beállíthatják majd, hogy egyes appokhoz mekkora trust score kell elérni, az érzékenyebb adatokkal dolgozó alkalmazásoknál ez értelemszerűen magasabb lenne.

A tesztelés nemsokára elkezdődik, de a cég elárulta, hogy minden androidos fejlesztő számára elérhetővé válik még az év végéig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.