Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Március 13. 09:59, kedd | Helyi
Forrás: vg.hu

Még egy hétig kérhetjük az szja-bevallási tervezet postázását

Még egy hétig kérhetjük az szja-bevallási tervezet postázását

Idén már csaknem 5 millió embernek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérés nélkül személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Az „Ügyfélkapusok” már egy hete hozzáférnek a tervezetekhez, a többiek március 19-ig kérhetik a tervezet postázását – közölte az adóhivatal.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hivatal kiszámítja a jövedelmet terhelő adót, számításba veszi az év közben levont adóelőleget és a figyelembe vett kedvezményeket. Az adóbevallási tervezetben szerepel mindezek egyenlege, ami lehet nulla, még fizetendő adó vagy az ügyfélnek visszajáró összeg.

Akinek van ügyfélkapuja, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet már most megnézheti, és szükség esetén módosíthatja vagy kiegészítheti azt.

Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja.
Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek március 19-ig, többek között levélben, SMS-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet nyomtatott formában küldje el.

Eddig csaknem félmillióan kérték a tervezet postázását, mintegy 50 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor.

Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

Címkék: bevallás, postázás, szja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.