Városlista
2018. június 25, hétfő - Vilmos

Hírek

2018. Március 13. 09:59, kedd | Helyi
Forrás: vg.hu

Még egy hétig kérhetjük az szja-bevallási tervezet postázását

Még egy hétig kérhetjük az szja-bevallási tervezet postázását

Idén már csaknem 5 millió embernek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérés nélkül személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Az „Ügyfélkapusok” már egy hete hozzáférnek a tervezetekhez, a többiek március 19-ig kérhetik a tervezet postázását – közölte az adóhivatal.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hivatal kiszámítja a jövedelmet terhelő adót, számításba veszi az év közben levont adóelőleget és a figyelembe vett kedvezményeket. Az adóbevallási tervezetben szerepel mindezek egyenlege, ami lehet nulla, még fizetendő adó vagy az ügyfélnek visszajáró összeg.

Akinek van ügyfélkapuja, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet már most megnézheti, és szükség esetén módosíthatja vagy kiegészítheti azt.

Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja.
Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek március 19-ig, többek között levélben, SMS-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet nyomtatott formában küldje el.

Eddig csaknem félmillióan kérték a tervezet postázását, mintegy 50 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor.

Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

Címkék: bevallás, postázás, szja

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 25. 08:00, hétfő | Helyi

A kutyák és gazdáik jelesre vizsgáztak

Jelesre vizsgáztak a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola kutyái és gazdáik.

2018. Június 24. 15:42, vasárnap | Helyi

Hajthatatlanok a magyarok, így könnyen rémálom lehet a nyaralásból

Érdemes külföldi tartózkodásunk, nyaralásunk idejére biztosítást kötni, mert annak hiányában esetenként akár milliós költségünk is keletkezhet.

2018. Június 24. 12:03, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 12. vasárnap - Keresztelő Szent János születésének főünnepe - 2018. június 24.