Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 22. 11:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Még a vécére is viszik

Még a vécére is viszik

Ezzel kelünk, ezzel fekszünk – mi az? A világ többi részéhez hasonlóan nálunk is egyre többek kezéhez ragad hozzá az okostelefon, amelyet egyre kevésbé használunk telefonálásra.

Mindezt az Ipsos felméréséből tudjuk, amely 12 országban vizsgálta a lakosság mobilozási szokásait. (Összesen hatezer okostelefon-használót, köztük 501 magyart kérdeztek meg.)

Kiderül, hogy a megkérdezett magyarok több mint fele még az illemhelyre is magával viszi telefonját, 45 százalékuknak ébredés után első dolga, hogy kezébe vegye a mobilt, de este, alvás előtt is azt nyomkodja a válaszadók kétharmada.

Elsődlegesen telefonálásra a válaszadók mindössze 62 százaléka használja a készüléket. 83 százalékuk fotózásra, 77 százalékuk szöveges üzenet küldésére, 76 százalék a telefonján keresztül nézi meg a közösségi oldalakat. Talán meglepő, de egyre kevesebben játszanak rendszeresen a telefonon, mindössze 55 százalék (a többi országban átlagosan 58 százalék).

Rákérdeztek arra is, mennyi idő telik el két telefon-ellenőrzés között: kiderült, hogy a magyar válaszadók többsége egy órát sem bír ki a kütyü nélkül. A válaszadók 38 százaléka pedig egy órán belül többször is kézbe veszi azt.

És hogy miként éreznek a telefon iránt? A magyar válaszadók 88 százaléka inkább imádja, mint gyűlöli az eszközt, háromnegyedük inkább szabadságnak, mint kötöttségnek éli meg, hogy van okostelefonja. Mert segítséget nyújt a hétköznapokban, mert inkább összeköti őket az emberekkel, mint hogy eltávolítaná őket – magyarázzák érzéseiket.

A fentiek alapján kijelenthető, ez már-már függőség, mégis, a magyarok mindössze 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek. Igaz, 42 százalékuk úgy érzi, túl sok időt tölt a telefonjával.

(Szabad Föld)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.