Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 18. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Már madarakat is használnak a gázai palesztin szélsőségesek arra, hogy tüzet okozzanak Izraelben

Már madarakat is használnak a gázai palesztin szélsőségesek arra, hogy tüzet okozzanak Izraelben

Már madarakat is használnak a gázai palesztin szélsőségesek arra, hogy tüzet okozzanak a gázai határ izraeli oldalán - írja a The Times of Israel című angol nyelvű honlap kedden a hatóságokra hivatkozva.

A lap szerint egy elpusztult vörös vércsét találtak Izraelben hétfőn a határ mellett egy kiégett fán a kiszáradt Habszor patak medrénél. Az izraeli természetvédelmi hatóság szakemberei szerint a madár lábára drótot erősítettek, amelyhez égő kanócot kötöttek. A drót beakadhatott egy faágba, amikor a madár rászállt.

Hétfőn a határvidéken tizenöt helyen okoztak tüzet a Gázai övezetből indított, égő eleggyel ellátott léggömbök és papírsárkányok, de most első alkalommal fordult elő, hogy állatot használtak tűz okozására.

Izraelben az elmúlt hetekben a gázai határ mentén több száz helyen oltották a lángokat a tűzoltók, illetve az otthonaikat és földjeiket védő önkéntesek, mert naponta tucatszám irányítottak léggömböket és papírsárkányokat Gázából Izrael felé, rendszerint kihasználva a tenger felől fújó nyugati széláramlatokat. Az elmúlt két hónapban ezzel a módszerrel több ezer hektárnyi izraeli erdőt, mezőgazdasági és természetvédelmi területet gyújtottak fel a palesztin szélsőségesek.

Címkék: gáza, izrael, madár, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.