Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 10. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: napi.hu

Már 80 ezer dolgozó hiányzik a magyar munkaerőpiacról

Már 80 ezer dolgozó hiányzik a magyar munkaerőpiacról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első negyedéves munkaerőpiaci számai alapján egyre súlyosabb a helyzet az iparban és az építőiparban, de már a szállítással is komoly gondok vannak - írta a Portfolio.

Soha nem látott magasságba emelkedett Magyarországon a betöltetlen álláshelyek száma és aránya - áll a Portfolio cikkében.

A KSH szerint 79 400 munkahely állt üresen az idei első negyedévben, ami 19 500-zal magasabb szám, mint az előző év azonos időszakában. Mindez jól mutatja, hogy a munkaerőpiacon egyre komolyabb feszültségek rajzolódnak ki: a foglalkoztatottak száma folyamatosan emelkedik, a munkanélküliség csökken, és a közfoglalkoztatottak közül is egyre többen találják meg a helyüket a vállalati szférában, mindez azonban nem elég ahhoz, hogy kielégítse a jelentkező munkaerőigényt - olvasható a cikkben.

Az építőiparban a hivatalos adatok szerint 4200 munkavállaló hiányzik, de a szakmai szervezetek ennek a többszöröséről beszélnek.

A szállítás-raktározásban is komoly gondok vannak, egy év alatt 1400-zal, 3600-ra nőtt az üres álláshelyek száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés