Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 30. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Több millió forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól

Több millió forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól

A kiskunfélegyházi gyanúsítottak különböző indokokkal vették rá a sértetteket arra, hogy fizessenek.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott két helyi férfival szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A nyomozás adatai szerint egy 37 éves kiskunfélegyházi férfi egy helyi cég ügyintézőjeként 2012 és 2016 között különböző indokokkal bírt rá másokat arra, hogy pénzt fizessenek neki.A férfi 40 éves társa ügyvezetőként segítséget nyújtott abban, hogy a céget bűncselekmények elkövetéséhez használja.
Alkalmanként már meglévő hiteltartozás rendezését ígérte külsős befektetők által, amiért ügyintézési díjat kért. A rendelkezésre álló adatok szerint a cég nem rendelkezett olyan befektetővel, aki a tartozások rendezéséhez kölcsönt biztosított volna.
Volt olyan, hogy a piacinál magasabb kamatot ígért megtakarításokhoz, azonban a futamidő lejárata után sem a befizetett pénzösszeget, sem a kamatot nem fizette ki ügyfeleinek.
Az esetek többségében elhitette a sértettekkel, hogy korábbi tartozását maradéktalanul visszafizeti részükre, amennyiben bizonyos pénzösszeget kifizetnek. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a gyanúsítottnak nem állt szándékában sem módjában visszafizetni a tartozást.
A férfi 37 sértettől csalt ki különböző pénzösszegeket összesen közel14 millió forint értékben.
A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.

Fotó: illusztárció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.