Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2018. Június 23. 08:27, szombat | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Leszállította a buszsofőr utasát, mert az megkérte, hogy ne telefonáljon

Leszállította a buszsofőr utasát, mert az megkérte, hogy ne telefonáljon

Leszállított egy idős hölgyet az egyik kecskeméti járatról egy fiatal buszsofőr még csütörtökön, mert a néni megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben.

A többi utast is feltartotta, hisz addig nem volt hajlandó továbbmenni, míg a hölgy nem távozott. Mint kiderült, a DAKK-ot is megdöbbentette munkatársának példátlan viselkedése - adta hírül a HIROS.HU internetes hírportál.

A Kecskemét múltja és jelene facebook csoportban tették közzé a sztorit még csütörtökön. Ebből kiderül, hogy a sofőr hosszasan telefonált vezetés közben. Erre egy idősebb hölgy jelezte neki, hogy ezzel mindannyiuk biztonságát veszélyezteti. A fiatal férfi ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, kikérte magának a dolgot. Megállt a következő megállóban, és közölte, addig nem hajlandó tovább menni, míg a néni le nem száll. Ezután leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonálást.

„Szürreális jelenet volt. Jó pár perc eltelt, az utasok egy része leszállt, illetve átszállt egy másik buszra. Végül a néni kénytelen volt otthagyni a buszt és némi vita és ordibálás után gyalog volt kénytelen továbbmenni. A sofőrnek ezután mondta az egyik utas, hogy most már induljon, mert a néni leszállt. A fiatal sofőr ezután visszaült és hajlandó volt elindulni” – írják a posztban.

Természetesen a HIROS.HU munkatársa felkereste az ügyben a DAKK Zrt-t, és a következő választ kapta:

Tájékoztatjuk, hogy a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-hez több utaspanasz is érkezett a szóban forgó üggyel kapcsolatban, melyről megdöbbenve értesültünk. Társaságunknál az autóbusz-vezetőkkel szemben alapvető elvárás a szolgáltatói normáknak, elvárásoknak megfelelő utasorientált magatartás, valamint a biztonságos és balesetmentes közlekedés lebonyolítása az autóbuszjáratok közlekedtetése során.

Az esetről történt értesülést követően azonnali belső vizsgálatot indítottunk, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbusz-vezetőt a munkavégzés alól felmentettük.
A vizsgálat során az autóbusz-vezetővel szemben szigorú munkáltatói eljárást folytatunk le annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

Az eset kapcsán érintett utasunktól az őt ért kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, ugyanakkor bízunk abban, hogy a jövőben hasonlót nem tapasztal és megelégedéssel veszi igénybe szolgáltatásunkat.

Üdvözlettel: Mészáros Sándor DAKK Kommunikáció

(Nyitófotó: illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 11:37, szerda | Helyi

10 pénzgyilkos szokás, amitől totális csőd lesz a családi nyaralás

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat...

2018. Július 18. 11:26, szerda | Helyi

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye, és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. augusztus 6. napján kerül sor.

2018. Július 18. 11:22, szerda | Helyi

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát.

2018. Július 18. 09:34, szerda | Helyi

Receptre fel! Bács-Kiskun

Fedezzük fel újra nagyanyáink konyháját!