Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Június 23. 08:27, szombat | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Leszállította a buszsofőr utasát, mert az megkérte, hogy ne telefonáljon

Leszállította a buszsofőr utasát, mert az megkérte, hogy ne telefonáljon

Leszállított egy idős hölgyet az egyik kecskeméti járatról egy fiatal buszsofőr még csütörtökön, mert a néni megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben.

A többi utast is feltartotta, hisz addig nem volt hajlandó továbbmenni, míg a hölgy nem távozott. Mint kiderült, a DAKK-ot is megdöbbentette munkatársának példátlan viselkedése - adta hírül a HIROS.HU internetes hírportál.

A Kecskemét múltja és jelene facebook csoportban tették közzé a sztorit még csütörtökön. Ebből kiderül, hogy a sofőr hosszasan telefonált vezetés közben. Erre egy idősebb hölgy jelezte neki, hogy ezzel mindannyiuk biztonságát veszélyezteti. A fiatal férfi ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, kikérte magának a dolgot. Megállt a következő megállóban, és közölte, addig nem hajlandó tovább menni, míg a néni le nem száll. Ezután leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonálást.

„Szürreális jelenet volt. Jó pár perc eltelt, az utasok egy része leszállt, illetve átszállt egy másik buszra. Végül a néni kénytelen volt otthagyni a buszt és némi vita és ordibálás után gyalog volt kénytelen továbbmenni. A sofőrnek ezután mondta az egyik utas, hogy most már induljon, mert a néni leszállt. A fiatal sofőr ezután visszaült és hajlandó volt elindulni” – írják a posztban.

Természetesen a HIROS.HU munkatársa felkereste az ügyben a DAKK Zrt-t, és a következő választ kapta:

Tájékoztatjuk, hogy a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-hez több utaspanasz is érkezett a szóban forgó üggyel kapcsolatban, melyről megdöbbenve értesültünk. Társaságunknál az autóbusz-vezetőkkel szemben alapvető elvárás a szolgáltatói normáknak, elvárásoknak megfelelő utasorientált magatartás, valamint a biztonságos és balesetmentes közlekedés lebonyolítása az autóbuszjáratok közlekedtetése során.

Az esetről történt értesülést követően azonnali belső vizsgálatot indítottunk, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbusz-vezetőt a munkavégzés alól felmentettük.
A vizsgálat során az autóbusz-vezetővel szemben szigorú munkáltatói eljárást folytatunk le annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

Az eset kapcsán érintett utasunktól az őt ért kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, ugyanakkor bízunk abban, hogy a jövőben hasonlót nem tapasztal és megelégedéssel veszi igénybe szolgáltatásunkat.

Üdvözlettel: Mészáros Sándor DAKK Kommunikáció

(Nyitófotó: illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.