Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 30. 08:41, szombat | Külföld
Forrás: mti

Legyőzhető év végéig az Iszlám Állam

Legyőzhető év végéig az Iszlám Állam

Év végéig nagyjából legyőzhető az Iszlám Állam, ha komolyan veszik - vélekedett Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

A szakértő szerint ezt a célt Oroszország és Irán is hajlandó támogatni, ám az Iszlám Állam után Szíria és Irak problémája is megoldásra vár, ami nem kisebb probléma, mint az Iszlám Állam maga, a nemzetközi összefogás viszont nehezebben teremthető meg hozzá.

Gyarmati István beszélt arról is, hogy Törökország történelmi léptékben viszonylag hamar megkaphatja az EU-tól a vízummentességet. Sokan félnek tőle, de azt kell mérlegelni, hogy a migránskérdés megoldásában mennyire van szüksége az uniónak Törökországra.

A szakember szerint nem lesz elég a Törökországnak eddig ígért több milliárd euró a migránsok humanitárius katasztrófájának megelőzésére. Nyilvánvalóan újabb és újabb támogatásokra lesz szüksége Törökországnak, mert nagy problémáról van szó, nagy teher nehezedik az országra.

Címkék: isis, iszlám állam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.