Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 24. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: BMRFK

Látni és látszani

Látni és látszani

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos.

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2013. október 1. és december 15. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az akció részeként térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban.
A „Látni és látszani” kampány az autósokért van! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő autósok ugyanis igazolólapot kapnak a regisztrált szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.
A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, ugyanis jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét és ellenőriztesse látását. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál! A www.latnieslatszani.hu weboldalon található szervíz- és optikuskereső segítségével könnyedén megtalálja az Ön lakhelyéhez legközelebb eső regisztrált partnert.

Ellenőrzési szakasz kezdete: 2013. október 1.
Rendőri ellenőrzés kezdete: 2013. november 7.
Ellenőrzési szakasz vége: december 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.