Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 22. 16:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Lamperth Mónika szerint a kaposvári közgyűlés szembefordult a kormánnyal - a Fidesz és a városháza is reagált

Lamperth Mónika szerint a kaposvári közgyűlés szembefordult a kormánnyal - a Fidesz és a városháza is reagált

Lampert Mónika szerint Kaposvár közgyűlése két döntésével nyilvánvalóvá tette, hogy "az Orbán-kormány döntései sem társadalmi, sem politikai támogatást nem élveznek".

Az MSZP országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja pénteken Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján állítását azzal támasztotta alá, hogy a közgyűlés megbízott egy 64 éves igazgatót újabb öt évre az iskola vezetésével. Ezzel "a kormányt egyébként szolgai hűséggel kiszolgáló kaposvári önkormányzat fideszes többsége és Szita Károly polgármester is szembefordult a kormánnyal" - érvelt Lampert Mónika, emlékeztetve arra az általa tarthatatlannak nevezett kormányzati elképzelésre, amely szerint "kivétel nélkül mindenkit nyugdíjba kell küldeni 62 éves korában, függetlenül a tudásától, szakmai teljesítményétől".
A politikus a testület egy másik döntésére utalva azt mondta: a kormány totális államosítási politikájával szembeni védekezésként "az önkormányzatok trükköznek és megpróbálják kicselezni Orbán Viktor kormányát", ahogy tette ezt a kaposvári fideszes többség is, amikor az önkormányzat kilenc ingatlan feletti rendelkezési jogát visszavette az államosítás előtt álló oktatási intézményektől. Megjegyezte: az MSZP képviselői támogatták, hogy "a kaposváriak vagyonát eldugjuk a mohó állam elől".
Lamperth Mónika közölte: elvárják Szita Károlytól, hogy határozottan lépjen fel az Orbán-kormány nyugdíjazással kapcsolatos "tarthatatlan és káros" elképzelésével szemben, emelje fel szavát "az önkormányzatokat ellehetetlenítő kormánnyal szemben", továbbá álljon ki a szakképzésben résztvevő gyerekek érdekében, hiszen az ingatlanokkal kapcsolatos döntés bizonytalanná teszi a szakmunkás tanulók szakmai gyakorlatának megszervezését.
A politikus jelezte, hogy ebben a két ügyben parlamenti interpellációt, illetve kérdést nyújtott be a kormány tagjaihoz, az iránt érdeklődve, "hogyha már az ellenzék és az érdekképviseletek szakmai észrevételeivel nem törődnek, a fideszes önkormányzat szembefordulása meggyőzi-e őket politikájuk tarthatatlanságáról".
Répás Orsolya, a kaposvári városháza szóvivője az elhangzottakra reagálva az MTI-nek elküldött közleményben azt írta: nem kívánják minősíteni a Lamperth Mónika által mondottakat, sem stílusát, sem korábbi miniszteri munkáját. "Ezt korábban a választók már megtették" - fogalmazott a szóvivő, aki "a tisztánlátás érdekében" a szocialista politikus korábbi tevékenységével kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy "a szocialista kormányok - Lamperth Mónika miniszter aktív közreműködésével - évente 1 milliárd forintot vettek el a kaposvári oktatástól, a gyerekektől és a pedagógusoktól."
"Tényként érdemes rögzíteni azt is, hogy Lamperth Mónika utolsó négy éves kormányzati munkája során egyetlen fűszálat sem mozdított meg Kaposvár érdekében", a kaposvári gazdaság és a kaposváriak számára oly fontos 67-es út megépítését "saját kezűleg verte le a kormányülésen"- írta a szóvivő, tényként említve azt is, hogy "Gyurcsány Ferenc volt minisztere az elmúlt nyolc esztendős parlamenti munkája alatt nem vette a fáradtságot, hogy a kaposváriak megfeszített és eredményes munkájáról egyetlen jó szót szóljon."
"Ezen tények ismeretében mindenki meg tudja ítélni Lamperth Mónika állításainak súlyát és valódiságát" - zárta reagálását Répás Orsolya.
Dér Tamás, a Fidesz városi elnöke ugyancsak közleményben reagált a szocialista politikus által elmondottakra, azt írva: megdöbbenéssel értesültek Lamperth Mónika - egykori Gyurcsány-miniszter - állításairól.
"Nagy tisztelettel arra kérjük az egykori szocialista minisztert, hogy a két évvel ezelőtt, több alkalommal folytatólagosan elkövetett választási vereségéért ne a kaposváriakat hibáztassa" - fogalmazott a Fidesz kaposvári elnöke, azt is kérve az MSZP-s politikustól, hogy "ne egy 64 éves pedagógust válasszon céltáblájának és ne átlátszó fogalmazási trükkökkel próbálja meg elfedni azt a kárt, ami Magyarországot és benne Kaposvárt is érte".
"Szeretnénk, ha a képviselő-asszony is tudná, hogy a köznyelv városunkban úgy fogalmaz: a károkozás mértékegysége +egy Lamperth+" - fogalmazott Dér Tamás. Hozzátette: "a szocialisták által elkövetett politikai bűnökért (munkanélküliség, államadósság, devizahitelesek problémái) minden nap kérjen bocsánatot a kaposváriaktól, köztük saját párttársaitól is".

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére