Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 12. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: penzcentrum

Külföldi nyaralás fillérekért: ezek 2019 legolcsóbb úticéljai

Külföldi nyaralás fillérekért: ezek 2019 legolcsóbb úticéljai

Utaznál, de lecsúsztál a first minute kedvezményekről? Semmi baj! még bőven találsz jó árú utakat idén nyárra, csak tudni kell, hol keresd.

A Pénzcentrum összegyűjtötte az idei legolcsóbb úti célokat és legkedvezőbb ajánlatokat: csak válogatnod kell.

A Magyarországról indított, turizmussal kapcsolatos internetes keresések száma dinamikus növekedést mutat, 2018-ban 9 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül Google keresési adataiból. Míg 2016-ban a legtöbb keresést augusztusban indították, addig 2018-ban július volt a csúcsidőszak a turisztikai célú böngészések szempontjából. Tehát a magyarok egyre korábban döntenek arról, hová utaznának nyaralni.

Olaszország, Horvátország és Ausztria voltak a leggyakrabban keresett desztináció 2018-ban, a legnagyobb ütemben pedig Görögország és Szlovénia iránt nőtt az érdeklődés. A városok között továbbra is Bécs vezet Barcelona és London előtt. Növekedési ütem tekintetében Barcelona kiemelkedik versenytársai közül, 2017-ről 2018-ra 33 százalékkal emelkedett a keresések száma.

Akik pedig inkább az utazási irodákban bíznak, azok körében a TOP 5 desztináció az idei évben Egyiptom, Csehország, Olaszország Törökország és Portugália - számolt be a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing menedzsere.

Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok 60 százalékának volt lehetősége hosszabb-rövidebb pihenésre 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest 15 ezer forinttal több, átlagosan 162 ezer forint jutott háztartásonként üdülésre.

Akik lecsúsztak a jellemzően tavasz végéig, március-áprilisig tartó nagy előfoglalási kedvezményekről, azoknak sem kell lemondaniuk idén az olcsó nyaralásról.

Törökország verhetetlen
"Ár-érték arányban a török útjaink kiemelkedőek az All Inclusive ellátás és a szállodák szolgáltatásai miatt. Bulgária szintén jó választás, mert sokoldalúsága és könnyű megközelíthetősége mellett jó ár-érték arányú szállodák sora várja az utasokat. Ausztriában érdemes megemlíteni a különböző régiós kártyákat, amit az utasok sok esetben ingyen kapnak a szálláshoz. Így csökkenteni lehet a kiadásokat, mivel nem kell extra díjat fizetni a felvonók használatáért, strandbelépőért stb., ami ugye egy 4 fős család esetében komolyabb összeg is lehet" - mondta el Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője

Konkrétan?
Aki már most a nyári kikapcsolódást tervezi (ki nem?), az még találhat igazán jó ajánlatokat a piacon, ha utazási irodával menne, ha kuponnal.
Törökországban egy hetet tölthetünk el félpanziós ellátással egy 3 csillagos hotelben június 8. és 15. között az Invia ajánlatában fejenként 118 233 forintért, és az árban a repülőjegy is benne van.

Szintén júniusban a törökországi Side-ben található Selenium Hotelben tölthetsz el június elején egy hetet félpanziós ellátással fejenként 118 871 forintért a Neckermann ajánlatában.

Aki inkább maga intézné az utazását, az Aldi Travel oldalán már akár 21 700 forintért foglalhat 2 főre szállást a tengerparti Alanya városában, igaz ellátás nincs ebben az árban.

Napospart
Szintén egyre népszerűbb úti cél a magyarok körében Bulgária, ahová a Bónusz Brigád ajánlatában most fejenként 99 950 forintért repülhetünk ki és tölthetünk el egy hetet egy 3 csillagos partközeli szállodában, ahol még reggelit is kapunk.

Akinek a kényelem is fontos, az akár 4 csillagos szállodába is mehet, ennek ára 94 316 forint/fő az utazom.com oldalán, igaz ez egy augusztus végi időpont.

A fáraók földje
Aki nem bírja ki nyárig, és már akár májusban indulna, az most szuper áron juthat el repülővel Egyiptomba, Sharm el Sheikhbe: fejenként 51 060 forintért és egy 4 csillagos szállodában pihenhet félpanziós ellátással - a Start utazás ajánlatában.

De van ajánlat 100 ezer forint környékén is, a Ghazala Beach Hotelbe: 4 csillagos szálloda, repülős kiutazás, félpanziós ellátás, mindez az utazzéastminute oldalán megtekinthető.

Címkék: nyarlás, pihenés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit