Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 02. 12:45, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Kóbor kutyákról gondoskodnak a fogva tartottak egy szerbiai börtönben

Kóbor kutyákról gondoskodnak a fogva tartottak egy szerbiai börtönben

Több mint 200 kutyát fogadtak be Szerbia egyik legszigorúbban őrzött fegyintézetében egy projekt keretében, amelynek célja a fogvatartottak visszaillesztése a társadalomba.

A kutyákról egy tucatnyi rab gondoskodik a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) fegyházban, a feladatuk pedig az, hogy megetessék, rendbe tegyék, megsétáltassák és bizonyos feladatokra kiképezzék a kutyákat.

A befogadott kóbor ebeket a börtönhöz tartozó menhelyen beoltják, féregtelenítik, sterilizálják és oktatják. Közülük sokan vissza fognak kerülni az utcára, a fogékonyabbakat azonban tovább képezik, hogy terápiás célokra is használhatók legyenek - mondta el Milan Stevanovic, az intézmény illetékese a Vecernje Novosti című belgrádi napilapnak a projekt megindításakor.

A rabok szerint a befogadott kutyák már most terápiás hatással vannak rájuk, hiszen folyamatos gondoskodást igényelnek és ezzel voltaképpen megnyugtatják gondozóikat is. A reszocializáció mellett a projekt egyik célja az is, hogy a fogvatartottak olyan új tudásra tegyenek szert, amelyet szabadon bocsátásuk után kamatoztathatnak.

A gondozók azon fegyencek közül kerülnek ki, akiket rövid időre ítéltek el, a súlyos bűncselekmények elkövetői nem vehetnek részt a projektben - mondta az intézmény illetékese.

A tervek szerint az ország más börtöneiben is létrehoznak menhelyeket, ezzel ugyanis nemcsak a fogvatartottaknak segítenek, hanem a városokat is megtisztítják a kóbor kutyáktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.