Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 18. 05:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kisebb lehűlés várható a héten

Kisebb lehűlés várható a héten

Kisebb lehűlés várható a héten: a leghidegebb órákban mínuszok is lesznek, de sok lesz a napsütés és a maximumok többfelé 15 fok körül alakulnak

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfő délelőtt elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő eső, záporeső, majd estétől már a Tiszántúlon is eshet. Főként az ország nyugati felében erős, eleinte néhol még viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lesz. A nappali maximumok 6-18 fok között alakulnak.

Kedden reggelig elszórtan, napközben helyenként fordulhat elő eső, zápor. Szerdán napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 1 és plusz 6, szerdán mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet mindkét nap 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb 10-15 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap 1 és 6, a maximumhőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor is lehet. A szél több helyen megerősödhet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.