Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 05. 16:22, péntek | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

Kinevezték a genovai hídomlás után az átkelő újjáépítésének kormánybiztosát

Kinevezték a genovai hídomlás után az átkelő újjáépítésének kormánybiztosát

Legfeljebb másfél év alatt megépül Genova új hídja - jelentette be Marco Bucci, az északkelet-olaszországi város polgármestere,

akit az olasz kormány pénteken nevezett ki az augusztus 14-én leomlott híd helyén építendő új hídért felelős rendkívüli biztosnak.

Marco Bucci elmondta, hogy az új hidat 12-16 hónap alatt meg akarják építeni, de az építés kezdetétől számított legfeljebb 18 hónap alatt Genova új hidat kap. Pénteken újraindult a forgalom a hídomlás területe közelében haladó vasútvonalon is, amely a hídomlás óta szünetelt.

A rendkívüli kormánybiztos húszfős szakértői csoport élén a leomlott Morandi híd lebontásáért, a híd darabjainak elszállításáért és esetleges újrahasznosításáért, valamint az új híd tervének kiválasztásáért és megvalósításáért lesz felelős.

Az ötven napja leomlott híd lebontása azonban csak december közepétől kezdődhet, addig a hídroncs ügyészségi foglalás alatt van.

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes nyilatkozata szerint a kormánynak a híd újjáépítésére vonatkozó rendelete kizárta, hogy az új hidat az az autósztráda-társaság építse meg, amely a leomlott Morandi hidat üzemeltette.

Marco Bucci kinevezését Genova lakossága és Giovanni Toti Liguria tartományi elnöke is üdvözölte.

A hídomlásban 43-an haltak meg és mintegy 600 ember kényszerült elhagyni otthonát. Az 1967-ben felavatott Morandi híd a város keleti és nyugati részét összekötő útvonalnak számított. Az olasz közlekedésügyi minisztérium szakértői jelentése szerint a hídomláshoz több együttes tényező vezetett, köztük a híd terhelése, valamint a szerkezet hiányos karbantartása.

Címkék: genova, híd, hídomlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.