Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 23. 07:38, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Kikapott a City, a nyolcaddöntőben a Bayern

Kikapott a City, a nyolcaddöntőben a Bayern

Nagy lépést tett a Napoli a továbbjutás felé vezető úton, azon, amelyen a Bayern München épp ma ért végig, a bajoroknál már az elsőség sem kérdés.

Az A-csoport rangadóját kedden Nápolyban játszották, a Premier League éllovasa a Manchester City tette tiszteletét a San Paolo-stadionban. A mérkőzés tétje nem volt csekély - a második hely. Ennek megfelelően nem kezdte fejvesztett támadásokkal egyik csapat sem, az első negyed óra után azonban a házigazdák kezükbe vették az irányítást, melynek meg is lett az eredménye, Edinson Cavani a 17. percben előnyhöz juttatta Napolit.

Ez felébresztette a Cityt is, akik fél órán keresztül nem sok vizet zavartak De Sanctis kapuja előtt. Egészen a 33. percig, egy kapu előtti kavarodásnál David Silva volt a legszemfülesebb, rá is lőtte a labdát, De Sanctis azonban védeni tudta, csakhogy Balotelli elé paskolta, aki közelről nem hibázott.

A második játékrészt sokkal jobban kezdte a Napoli, ez pedig az eredményjelző táblán is megmutatkozott, ismét Cavani szerzett gólt, újra csapata javára fordítva az állást. Nem volt ellenszere a manchesteri kékeknek az uruguayi támadóra. Ezek után óriási nyomást próbált gyakorolni a vendégcsapat, többször helyzetbe is került, de gólt nem sikerült szerezni, mindeközben hátul is figyelni kellett, hisz a nápolyiak életveszélyes kontrákkal operáltak, az egyik ilyenből Marin Hamsík kapufát lőtt a 76. percben.

A végeredmény a Napolinak kedvez, hisz pillanatnyilag a második helyen állnak, és a következő körben a nulla pontos Villarreal ellen lépnek pályára, míg a City a veretlen Bayernt fogadja.

SSC Napoli – Manchester City 2-1

SSC Napoli: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Aronica – Maggio, Gargano, Inler, Dossena – Hamsík, Lavezzi – Cavani

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – Silva, Y. Touré, De Jong, Milner – Balotelli, Dzeko

Gólszerző: Cavani 17., 49. illetve Balotelli 33.

Nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a Bayern München, Franck Ribéry már a 3. percben egy gyönyörű emelés után megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Alig hagyták szóhoz jutni a Villarrealt. A helyzeten csak súlyosbított Mario Gómez már-már szokásosnak mondható gólja, melyet egy méterről szerzett. Egy távoli lövés a kapufán csattant, majd épp a válogatott csatár elé pattant, aki némi körülményességgel, de a hálóba juttatta azt. A félidő hátralévő része is a Bayernről szólt, gól azonban már nem esett.

A szünet után aztán némi reménysugár villant, Jonathan de Guzman találatával szépített a Villarreal. Ez azonban kevés volt a boldogsághoz, egyszerű szépségtapasznak bizonyult, ugyanis a házigazdák nem illetődtek meg a bekapott góltól. Sőt, Ribéry a 69. percben ismét betalált, ami egyben azt is jelentette, hogy a müncheniek a mérkőzés után már a továbbjutásnak, és a csoportelsőségnek örülhettek. Jupp Heynckes csapata tehát zsinórban már második sárga mezes ellenfelével szemben már nem maradt alul, és feledtette szombat esti botlását.

Bayern München – Villarreal CF 3-1

Bayern München: Neuer – Rafinha, Van Buyten, Boateng, Lahm – Robben, Tyimoscsuk, Alaba, Ribéry – Kroos – Gómez

Villarreal CF: Marino – Mario, Marchena, Musacchio, Oriol – De Guzman, Bruno, Angel, Pérez – Valéro – Rúben

Gólszerző: Ribéry 3., 69. Gómez 24. illetve De Guzman 50.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.