Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Augusztus 09. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Később indul a roham a tanszerekért

Később indul a roham a tanszerekért

A kánikula miatt a szokásosnál valamivel később indul a roham a tanszereket árusító boltokban

– hangzott el az M1 Híradójában. A kereskedők tájékoztattak: már feltöltötték a polcokat, több órán keresztül lehet nézelődni, válogatni, de a 30 fok feletti meleg miatt csak huszadika után várják a tömegeket. Több mint egymillió gyerek ingyen kapja a tankönyveket, de még így is 15-20 ezer forintot elköltenek a szülők az iskolakezdés előtt.

Habár a nyári szünet még javában tart, a papírírószer boltok polcai tele vannak füzetekkel, mappákkal, tollakkal. A legtöbb szülő tudatosan készül a tanévkezdésre, ugyanis a legfrissebb kutatások szerint egy általános iskolás gyermek beiskolázása mintegy tizenötezer forintba kerül.

Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője elmondta: a legtöbb vásárló tudja, hogy mit szeretne. A legtöbben egy listával érkeznek, a vásárlók egyharmada az interneten előre kinézi mit szeretne beszerezni gyermekének – tette hozzá a marketingvezető.

A tapasztalatok szerint egyre többen választják a jobb minőségű, tartós, de drágább termékeket. A legnépszerűbb tanszerek azonban továbbra is azok, amiken a gyerekek kedvenc állatai vagy mesefigurái látszanak.

A pénzügyi kiadások tervezésében sokat segít, hogy a családok többségének már nem kell fizetni a tankönyvekért. A tanévkezdéshez számos önkormányzat is jelentős segítséget nyújt. A nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők több tucat településen igényelhetnek iskolakezdési támogatást.

A következő tanév szeptember harmadikán, hétfőn kezdődik.

Címkék: tanszer, tanszervásár

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 15:11, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. December 13. 13:50, csütörtök | Helyi

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

2018. December 13. 10:39, csütörtök | Helyi

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

2018. December 13. 08:18, csütörtök | Helyi

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.