Városlista
2018. augusztus 14, kedd - Marcell

Hírek

2018. Augusztus 09. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Később indul a roham a tanszerekért

Később indul a roham a tanszerekért

A kánikula miatt a szokásosnál valamivel később indul a roham a tanszereket árusító boltokban

– hangzott el az M1 Híradójában. A kereskedők tájékoztattak: már feltöltötték a polcokat, több órán keresztül lehet nézelődni, válogatni, de a 30 fok feletti meleg miatt csak huszadika után várják a tömegeket. Több mint egymillió gyerek ingyen kapja a tankönyveket, de még így is 15-20 ezer forintot elköltenek a szülők az iskolakezdés előtt.

Habár a nyári szünet még javában tart, a papírírószer boltok polcai tele vannak füzetekkel, mappákkal, tollakkal. A legtöbb szülő tudatosan készül a tanévkezdésre, ugyanis a legfrissebb kutatások szerint egy általános iskolás gyermek beiskolázása mintegy tizenötezer forintba kerül.

Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője elmondta: a legtöbb vásárló tudja, hogy mit szeretne. A legtöbben egy listával érkeznek, a vásárlók egyharmada az interneten előre kinézi mit szeretne beszerezni gyermekének – tette hozzá a marketingvezető.

A tapasztalatok szerint egyre többen választják a jobb minőségű, tartós, de drágább termékeket. A legnépszerűbb tanszerek azonban továbbra is azok, amiken a gyerekek kedvenc állatai vagy mesefigurái látszanak.

A pénzügyi kiadások tervezésében sokat segít, hogy a családok többségének már nem kell fizetni a tankönyvekért. A tanévkezdéshez számos önkormányzat is jelentős segítséget nyújt. A nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők több tucat településen igényelhetnek iskolakezdési támogatást.

A következő tanév szeptember harmadikán, hétfőn kezdődik.

Címkék: tanszer, tanszervásár

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 14. 12:28, kedd | Helyi

Magyar gyermek is áldozata lehet a Facebook rémjének

Momo ismeretlen számról jelentkezik, és fenyegető üzeneteket ír vagy kísérteties videókat küld. A jelenség több mint durva játék

2018. Augusztus 14. 12:05, kedd | Helyi

Szórakozás közben tanultak az öko-élménytábor résztvevői

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár július 16-20-ig „Zöld nyomon járunk” címmel öko-élménytábort szervezett az általános iskola felső tagozatosainak.

2018. Augusztus 14. 11:29, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés várható

Előreláthatólag augusztus 21-én kerül sor a Kossuth utca platánfáinak növényvédelmi permetezésére.

2018. Augusztus 14. 10:38, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.