Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Február 25. 16:12, hétfő | Helyi
Forrás: - Andris -

Kamionstop éjszaka a vágóhídnál

Kamionstop éjszaka a vágóhídnál

Állatszállító kamionok nem hajthatnak be a Csólyosi útra este 10 és reggel 6 óra között

A napokban végre kihelyezésre kerültek azok a tiltó táblák városunknban, melyek szerint a jövőben este 10 óra és reggel 6 óra között nem hajthatnak be az állatszállító kamionok a Csólyosi útra. Parkolásukra az előbb említett út bevezető szakaszán nyílt lehetőség. Az elmúlt év novemberében a Kertváros és a Csólyosi út lakóinak kérésére a város képviselő-testülete a döntött a forgalmi rend változásáról.
A környékbeliek elmondása szerint a sertésszállító kamionok évek óta megkeserítik életüket. A novemberben zajló egyeztető megbeszélésen megszületett a döntés a behajtási tilalomról és a parkolóhely kijelöléséről. Mindemellett arról is határoztak, hogy amennyiben bűz szivárog ki a vágóhíd területéről, a cég illetékesei kötelesek azonnal kivizsgálni az okot a bejelentést követően és gondoskodniuk kell a bűz forrásának mielőbbi megszüntetéséről.

A városrész lakói bíznak abban, hogy az intézkedések végre eredményre vezetnek és elvárják a rendőrségtől, hogy rendszeresen ellenőrizzék és ha kell büntessék is meg a tilos helyen várakozó teherautósokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).