Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 10. 12:50, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok…

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok…

Ez áll a Bíróság mellett nyílt Suli-Host Vendéglátó és Szolgáltató Kft. főzőkonyha cégismertető prospektusán.

S valóban ínycsiklandó, ízletes falatokat kóstolhattak a konyha megnyitójára érkezők. Mindamellett megcsodálhatták az ELŐ-SZER Kft. gondos munkáját, mellyel a régmúlt időkben is konyhaként funkcionáló épületet felújították. A berendezésről nem is beszélve, melynek minden darabja képviseli a legmodernebb technikát és biztosítja a higiénikus ételkészítés lehetőségét is.

A Suli HOst Vendéglátó és Szolgáltató Kft. 1992 tavaszán alakult három magánszemély közreműködésével, fő tevékenysége pedig a diákétkeztetés.
A magyar (szegedi) tulajdonosi háttérrel, hazai partnerekkel az a vezetőség legfőbb célja, hogy sikeres példát és eredményes mintát mutassanak a hazai gyermekétkeztetési piacon.

Naponta 17.000 ember veszi igénybe szolgáltatásaikat rendszeresen munkahelyeiken, kórházakban, oktatási és szociális intézményekben. Legfőbb küldetésüknek azt tartják, hogy kiváló szolgáltatást nyújtva vendégeik egészséges és korszerű ételeket fogyasztva jóllakjanak. Ételeik frissek, magyar alapanyagokból készülnek. Étlapjuk változatos, hozzájárulva a minél szélesebb körű gasztronómiai jártasság kialakulásához. Étlapjaikat a tapasztalt élelmezésvezető és dietetikusuk állítja össze biztosítva, hogy az ételeik megfelelő energia- és tápanyagtartalommal, vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezzenek és a korszerű, vegyes táplálkozásnak megfeleljenek.

A cég félegyházi konyhája napi 4.000 adag étel elkészítésére alkalmas, jelen pillanatban 15 új munkahelyet teremtve a városban – nyilatkozta az ünnepélyes megnyitón Pék József, a cég ügyvezető igazgatója.

2011. végéig több évtizeden keresztül ebben az épületben készült a város intézményeinek ebédje jó minőségben és elfogadható módon. Az akkori városvezetés azonban úgy döntött, hogy megszünteti a közétkeztetési lehetőség ezen módját. 2012-től 7 különböző helyszínen 11 szerződés keretén belül szolgáltatták a félegyházi iskoláknak és intézményeknek a mindennapi élelmiszert és ebédet – tudtuk meg Csányi József polgármestertől a konyha megnyitóján. Azt is leszögezte városunk első embere, hogy véleménye szerint ez elfogadhatatlan tekintve az előnytelen, rosszul megkötött szerződéseket. Az is tény, hogy 2012-től a város közepén, a bíróság mellett az egykori konyha szellemépületként funkcionált.
Városvezetésünk hosszas keresgélés után végre megtalálta azt a partnert a Suli-Host Vendéglátó és Szolgáltató Kft. vezetőjének személyében, aki hajlandó volt több mint 300 millió forintot befektetni azért, hogy a közétkeztetési konyha ismét azt a funkciót töltse be, amire hivatott.

S noha a városban keringő szóbeszédben és a közösségi oldalakon erőteljes támadás éri a konyhát, leszögezte a polgármester, hogy mindezek rosszindulatú rágalmak, melyekkel sajnos a kampányidőszakban nagyon sokan élnek.

Csányi József elárulta azt is, hogy személy szerint ő is ebben a konyhában készült ételeket fogyasztja ebédre már több mint egy hete és soha semmilyen kifogása nem volt ellene.

Azt is elmondta a polgármester, hogy mivel egy induló vállalkozásról beszélünk, vannak hibák és lesznek is, de a konyhával és az intézményvezetőkkel folyamatosan egyeztet városvezetésünk.

- Azt gondolom, hogy olyan minőségi étel előállításában tudunk együtt közreműködni, ami Kiskunfélegyházán a közétkeztetést új dimenzióba fogja helyezni és reményeink szerint az évtizedekig jól működő rendszert vissza tudjuk hozni Kiskunfélegyházára – tette hozzá Csányi József polgármester.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.