Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 15. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Jégelhárító rendszert telepítenek a megyében

Jégelhárító rendszert telepítenek a megyében

Az agrárkamara által felállított országos jégelhárító rendszerhez csatlakozott Soltvadkert is.

Két gépet helyeznek ki, az egyiket Tázlár, a másikat pedig Soltvadkert külterületére. Így majd négy jégelhárító védi a környékbeli több ezer hektáros ültetvényt és a két települést. Korábban ugyanis a helyi hegyközség két gépet már üzembe helyezett. Ezek továbbra is működnek, így nagyobb biztonságot adnak a heves jégesőkkel együtt járó viharokkal szemben.

Minderről Temerini Ferenc városatya számolt be a legutóbbi önkormányzati ülésen. Mint mondta, százszázalékos védelmet ugyan nem nyújtanak a tíz kilométeres távolságokban elhelyezett készülékek, de jó eséllyel csökkentik a nagyobb jégverések hatásait. Mint arról korábban lapunk hasábjain beszámoltunk, 2015. május 6-án óriá­si jégverés érte a település egy részét, a szőlőkben hatalmas kárt okozott. A szupercella nyomán ablakok törtek ki, redőnyök és háztetők, autók rongálódtak meg Vadkerten és Kecelen is.

Az önkormányzati ülésen szó esett a Vadkerti-tó környékének a fejlesztéséről is. A kemping, a strandolókat kiszolgáló büfék, a nagyobb nyaralók már rákötöttek a korábban elkészült szennyvíz-gerincvezetékre. Az idén az üdülőfalu három utcáját kötik rá a vezetékre, és az önkormányzat saját költségén megkezdi az Orgona és a Pipacs utcák bekötésének a megtervezését. A költségek 70 százalékát a tulajdonosok, míg a 30 százalékát a város fogja állni. Erről Lehoczki Ferenc polgármester számolt be.

Az önkormányzat egy sportudvart is kialakíthat 200 méteres futópályával a leendő szabadidőközpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.