Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 07. 15:33, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Játszva tanítanak a robotok

Játszva tanítanak a robotok

A térség 24 településének 38 iskolája gazdagodott olyan robottal, amelyek segítségével játszva tanulhatják a diákok a programozás és a robotika alapjait.

Az eszközök ünnepélyes átadását csütörtökön Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési központban tartották - adta hírül a BAON internetes hírportál.

– A tudás hatalom, az ismeretek nélküli ember pedig kiszolgáltatott. Ezért pedagógusként, apaként és nagyapaként is tudom, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok tudása minél színvonalasabb legyen. Ehhez pedig lehetőségek, eszközök kellenek – mondta a robotok ünnepélyes átadásán Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a kezdeményezés kitalálója.

Az átadási ünnepségen elhangzott: a robotokat annak a jótékonysági vacsorának a bevételéből vásárolták, amelyet a közelmúltban rendeztek a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában Szent Márton napjának hagyományához visszanyúlva. A jótékonysági esemény célja az volt, hogy Kiskunfélegyháza és környéke valamennyi általános- és középiskolája rendelkezhessen egy-egy olyan robottal, amely a mai fiatalság számára újszerű ismereteket ad a robotika világában. Az adományozóknak köszönhetően tehát Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Móricgát, Nyárlőrinc, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug települések iskolái vehettek át egy-egy robotot. Ugyanakkor Lezsák Sándor azt is bejelentette, hogy az összegyűlt támogatásokból arra is futja, hogy a Lakitelek Népfőiskola Neumann János Kollégiumot indítson, melynek keretében a fiatalok negyedévente a csúcstechnológiákkal ismerkedhetnek.

– A robotok elterjedése megállíthatatlan. Egyre gyorsabban gyűrűznek be a hétköznapi életünkbe. De nem kell megijednünk tőlük, hanem az előnyüket kell kihasználni. Ám, ahhoz, hogy a mai fiatalok megfeleljenek a jövő kihívásainak, nyitottá kell válniuk az informatika iránt. Ebben segítenek ezek a robotok, melyek programozásának csak a diákok kreativitása szab határt – mondta a robotok bemutatásán Orbán Szabolcs a robotokat forgalmazó cég képviselője.

Címkék: robotok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.