Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 10. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyenesen letölthető az okostelefonokra csaknem 500 kiemelt kulturális helyszínre vonatkozó multimédiás tartalom, ami valamennyi fontos információt tartalmazó kalauzként szolgál.

Jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) megbízott főigazgatója.

A MaNDA a jövőben több mint ötezer, a magyar kultúrához kapcsolódó település kulturális adatait szeretné megjeleníteni a Kulturális GPS rendszerében olyan módon, hogy online jelleggel több tízezer naprakész információt lehessen szerezni a hétköznapok kulturális életéről, kiemelkedő eseményeiről is.

A Kulturális GPS új kezdeményezésnek számít a „virtuális múzeumok” rendszerének jövőbeli fejlesztésében is, mivel a korszerű digitális készülékek alkalmasak a szöveges és térbeli információkon túl képi, videó és számítógépes prezentációs anyagok, vagy akár közgyűjteményi tárlatok megjelenítésére is.

A tervek szerint 2013-ra 14 000-re bővül a letölthető kulturális helyszínek száma. A nemzeti kultúra ezzel megtette az első lépést a folyamatosan megújuló digitális technológia világához való felzárkózására, és kommunikációs eszközévé tette a rohamosan elterjedő i-fonokat, i-padokat, okostelefonokat - tájékoztatott a kultúráért felelős államtitkárság.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Kulturális GPS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.