Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 15. 13:41, hétfő | PR

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

A tavaszt már alig lehetett kivárni, de a zimankónak vége, a jó idő beköszöntével újra birtokba vehetjük hétvégi házainkat. A megfelelő fűtésre azért figyeljünk, mert az éjszakák még igen hűvösek!

Sokan vagyunk úgy, hogy amikor megszűnnek a hajnali fagyok, és végre leutazunk szívünknek kedves nyaralónkhoz, minden sejtünkben érezzük, miénk a világ. Velünk együtt kis házunkba is visszatér az élet, amint kinyitjuk a spalettákat, az üde, friss levegőre bízzuk a szellőztetést, és a jóleső kerti munka után ráérősen elfogyasztjuk a szezon első ebédjét a napsütötte teraszon. Ilyenkor, estefele valahogy nem akaródzik visszaülni az autóba és hazavezetni, hiszen csak most érkeztünk, úgy maradnánk!
A tavaszi esték azonban csalafinták, akár fagypont közeli hideget is hoznak. Egy sokáig fűtetlen házban éjszakázva pedig könnyen megfázhatunk. Ne kezdjük a tavaszt náthával! Egy apró berendezés és némi előrelátás segítségével megfelelően temperált, kellemes házba érkezhetünk, vagy varázsolhatunk meleget pár óra alatt, akkor is, ha hónapok óta nem jártunk a környéken.

Komfortos hőfok gombnyomásra

A termosztát egy kisméretű, diszkrét „fali doboz”, melyet fűtőrendszerünkhöz kapcsolva egymaga gondoskodik szobáink kellemes melegéről. Megérkezésünkkor bekapcsolva, vagy – ha távvezérlésű modellt választottunk – akár előző nap üzembe helyezve felügyeli a fűtést, így hétvégi házunk már érkezésünkkor finom meleggel vár minket, aminek az első tavaszi napot követő, még meglepően fagyos éjszaka során igencsak örülni fogunk.

A berendezés célja, hogy ki- és bekapcsolja a fűtőrendszert, szabályozza a hőközvetítő folyadék áramlását. Több típus közül választhatunk: létezik vezetékes és vezeték nélküli termosztát, az analóg termosztát a klasszikus „tekerővel”, a digitális termosztát kijelzőjén keresztül irányítható. A programozható termosztát képes arra is, hogy az előre betáplált napirend szerint a melegebb órákban csökkentsen, a reggeli és esti hidegebb órákban pedig emeljen a hőfokon, míg a nem programozható termosztát esetén ezt a kis munkát nekünk kell minden esetben elvégeznünk.
Nem csak víkendházba
Szobatermosztát segítségével akár otthonunkat is temperálhatjuk, ügyes beállítások mellett nem keveset spórolva a havi fűtésszámla összegén. Amíg dolgozni vagyunk, gyakran elégséges az alacsonyabb, kvázi szinten tartó hőmérséklet, míg a korai és késői órákban komfortérzetünket nagyban megnöveli az önmagától bekapcsoló, kellemes meleg. Egyet azonban érdemes megfogadnunk: ahhoz, hogy a tőle elvárt teljesítményt elérje, a termosztát bekötése nagy hozzáértést és tapasztalatot kívánó feladat – mindenképpen bízzuk szakemberre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.