Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 16. 09:45, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Így készíthetünk megunt mobilból biztonsági kamerát

Így készíthetünk megunt mobilból biztonsági kamerát

Kár kidobni vagy fillérekért eladni a fiók mélyén heverő okostelefont: ingyenes alkalmazással könnyedén alakíthatjuk át interneten elérhető biztonsági kamerává.

Ha valaki wifi, web segítségével a számítógép képernyőjén vagy okostelefonon, táblagépen szeretné az otthonát távolról megfigyelni, s kiderítette, hogy mennyibe kerül egy szakszerűen felépített IP kamerarendszer, akkor talán érdemes kipróbálnia a Perchet. Nem tud olyan sokat, mint a professzionális biztonsági rendszer, de meglepően ügyes – ahhoz képest, hogy teljesen ingyen van.

Első lépésben töltsük le innen : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getperch a Perch - Simple Home Monitoring alkalmazást, és telepítsük a régi okostelefonra. Az otthoni wifire kapcsolt mobilt úgy helyezzük el, hogy a készülék kamerája pontosan a lakás megfigyelésre szánt területét figyelje (érdemes olcsó állványra vagy bármilyen házilag fabrikált tartóra erősíteni). Tegyük töltőre, hogy ne merüljön le!

A számítógép képernyőjén a Perch egy nappaliról készült képernyőképet mutat. Webkamerának kiszuperált Nexus 4-es telefont használtunk. (Fotó: hirado.hu)

És már streaming üzemben nézhetjük is a Perch oldalán a telepítéskor megadott jelszavunkkal belépve, hogy sikerült-e jól beállítani a kamerát – ráadásul többet is üzembe helyezhetünk, ha akad még fölösleges mobil otthon. Mostantól ezen a webes felületen bármikor távolról láthatjuk a lakás megfelelő részét, sőt, egy idővonalon visszamenőleg is meg tudjuk tekinteni a lejátszódó eseményeket. Az már inkább csak játék, hogy a mobilunkról vagy táblagépről oda tudunk szólni a lakásban hagyott mobil hangszóróján keresztül.

Hazaérve kapcsoljuk ki a mobilt vagy takarjuk le a kameráját: nem jó ötlet szerveren tárolni a magánéletünket! Csak távozáskor kapcsoljuk be!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.