Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 15. 08:27, szerda | Helyi sport
Forrás: Görög Imre

I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztivál

I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztivál

A DMTK-KVSE AQUASPORT SE kiskunfélegyházi vízilabda szakosztálya két csapattal vett részt az öt napos I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztiválon, amelynek a teljes költségét az egyesület fizette.

A fesztiválra 26 csapat nevezett, a magyar csapatokon kívül ukrán, horvát és román csapatok is részt vettek.

A 2004-05 csapat három győzelem és három vereség után a 8. helyet, a 2006 és utána született csapatunk három győzelem és négy vereség után a 10. helyet szerezte meg az igen erős mezőnyben.

Különdíjat kapott a félegyházi Farkas Levente, aki a torna legfiatalabb játékosa (6 éves).

A 2006-as torna csapatába bekerült a válogatott Vadkerti-Tóth Ádám aki 24 góljával az egész torna második legtöbb gólját szerezte.
A fiatalabbak a strandon, az idősebbek a Hercegasszony kastély előtt a nyílt vízben a Körös holtágban játszották a mérkőzéseiket.

A fesztivál első napján Kósz Zoltán Olimpiai Bajnok, a Szolnoki Dózsa csapatának kapusedzője és a KÓPÉ UVSE szakmai igazgatója előadást tartott: A HÁLÓ ŐRZŐI-KAPUSKÉPZÉS ÉS EDZÉS SZAKMAI SZEMMEL.

A második napon Kásás Zoltán Világ- és Európa Bajnok, többszörös Bajnokok Ligája győzelmet tudhat magáénak, és aki 2013-tól a Magyar Vízilabda Szövetségben az edzőképzés vezető feladatait látja el tartott szárazon és vízben is előadást a a vízilabdázás alapjain túl a láb megfelelő használata, a labdakezelés, blokkolás és lóbálás helyes kivitelezéséről, a center és bekk helyes játékáról.

A harmadik napon Czene Attila Olimpiai Bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport vezetője tartott előadást.

A negyedik napon Ifj. Cseh Sándor Bajnokok Ligája és LEN-szuperkupa aranyérmes, valamint többszörös Magyar Bajnok- és Kupagyőztes Szolnoki Dózsa edzője az utánpótlástól a felnőtt csapatig tartott előadást.

Az utolsó napon Kiss Gábor Olimpiai Bajnokkal vízilabdázhattak a kiskunfélegyházi vízilabdások.

Hatalmas siker volt az edzők-játékvezetők gála mérkőzés.

A fesztiválon Sziráki Zsófia sportvitalitás vezető dietetikus, Kalló Barbara a Magyar Antidopping Csoport vezető doppingellenőre, Locskai József Attila a Szentesi Vízilabda Klub erőnléti edzője tartott nagyon érdekes és hasznos előadásokat a fiatal vízilabdásoknak.

A vízilabdások minden előadáson teljes létszámmal képviselték Kiskunfélegyháza városát a fesztiválon.

A torna végével befejeződött a 2017-18 vízilabda idény.

A félegyházi csapat: Rekedt-Nagy Dóra, Vadkerti-Tóth Ádám, Terjék Ádám, Szarka Gréta, Szabó Benedek, Pozsár Dániel, Pozsár Bence, Pozsár Dávid, Nikula Kitti, Móczár Bálint, Kormányos Ágnes, Kis Martin, Flóring Balázs, Ficsór Gábor, Cseszkó Tamás, Kecső Dóra, Kecső Máté, Kecső Bence, Németh Koppány, Farkas Levente, Horgos Márk, Horgos László, Nagy Marcell

Edzők: Oláh Viktória, Benkő Laura és Görög Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.