Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 03. 16:56, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: fülledt szerda jön

Humánmeteo: fülledt szerda jön

Szerdán nem érkezik front, de többen a koncentrálási problémák fokozódásra, nyugaton pedig ismét fülledtségre panaszkodhatnak. Romlik a pollenhelyzet.

Migrén és koncentrálási problémák

Szerdán frontmentes marad ugyan az idő, de aki a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, enyhébb migrént, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben pedig csökken a teljesítőképesség is. Élénkítésre válasszunk jázminos zöldteát, amit a nap első felében ajánlott fogyasztani. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságoktól úgy is megkímélhetjük magunkat, ha rendezett napirendet készítünk.

Főként nyugaton a magas páratartalmú, meleg levegő még mindig okozhat kellemetlenségeket, és nem csak annál, aki légzőszervi megbetegedéssel él. Sokaknál gyakori lehet a légszomj, a nyomottságérzés. A fülledtség mellé viszonylag magas hőmérsékletek is társulnak, így fokozódik az izzadás. Ha műszálas, rosszul szellőző ruhát választunk, a bőr nem tud levegőzni, ez pedig akár rosszulléthez, szédüléshez is vezethet. A zivatarok területen asztmatikus panaszok felerősödésére lehet számítani, az érintetteknek ajánlott ebben az időszakban zárt helyen tartózkodni és lepihenni.

Az UV-sugárzás ingadozni fog

Ahol hosszabb napos időszakok várhatóak, ott a déli órákban mindenképpen javasolt a védekezés a káros sugarak ellen. A sugárzás mértéke egyes körzetekben meghaladja a nagyon erős fokozatot, használjunk legalább 30-as, érzékeny bőr esetén 40-es faktorszámú naptejet a leégés elkerülése érdekében!

Az allergiások sajnos nem számíthatnak könnyű időszakra, a meleg, nyárias időben továbbra is intenzíven szórja pollenjét a pázsitfű és a csalánfélék is. A szabadtéri tevékenységek alatt az érzékenyek messze kerüljék el a réteket, mezőket, a kirándulásokat pedig inkább a hegyek térségébe tervezzék. Próbálják megakadályozni a virágpor bejutását a lakásba, délután egyáltalán ne szellőztessenek, és használjanak vastagabb függönyöket a nyílászárók előtt - írja a Meteo Klinika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.