Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 15. 13:23, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Horror a majsai tanyán: tetemekből lakmároztak a malacok

Horror a majsai tanyán: tetemekből lakmároztak a malacok

Tetemekből lakmározó malacok, orrfacsaró dögszag, beteg és elhullott birkák a hodályban, élelem nélkül kikötött, lesoványodott tehenek.

Egy majsai tanyán tartották ilyen körülmények között a jószágokat, amiket szerdán kényszerintézkedéssel elszállítottak a helyszínről - adta hírül a BAON internetes hírportál.

A birkákat, teheneket, disznókat és két kutyát menekítettek ki arról a kiskunmajsai tanyáról, ahol nem megfelelő körülmények között tartották az állatokat. A bekerítetlen ötfai tanya területéről szabadon járkáltak ki a birkák és a malacok, amelyek mások birtokán legelészve is megpróbáltak élelemhez jutni. A jószágok között sok volt a beteg és alultáplált. Az elhullott állatokat a tanya közelében, egy erőgéppel kialakított, nyitott dögkútba dobálták, de a lefedetlen, bűzlő tetemekből a malacok is lakmározni tudtak. Az elhanyagolt körülmények között tartott tehenek előtt semmiféle takarmányt és vizet sem lehetett látni.

A tanya közelében, egy gödrös területen, száraz növényi hulladékkal lefedve, két korábban elpusztult szarvasmarha maradványait is megtalálták a lakossági bejelentésre odaérkező Patásmentő Alapítvány aktivistái. A hodályban talált már elhullott és éppen haldokló birkák látványa még a sok mindent látott állatvédőket is sokkolta. Két állatot eloltottak, másik kettő a gyors segítség ellenére is elpusztult.

A vészhelyzet és fertőzésveszély miatt a patásmentők a város jegyzőjétől sürgős intézkedését kérték az ügyben, miközben kedden már a tetemeket elszállíttatták a helyszínről. Dr. Varga Tímea Gabriella jegyző szerdán az állatok azonnali, biztonságos helyre történő elszállításáról rendelkezett. A döntés értelmében 18 malac, 4 anyadisznó, 16 szarvasmarha – közöttük 6 borjú –, 25 birka és egy rövid láncon tartott kutya került az alapítvány szentkirályi birtokára. Később találtak egy beteg, sorsára hagyott kutyát is, amit szintén elvittek az állatvédők.

A gazda 60 napot kapott az áldatlan állapotok megszüntetésére, különben elkobozzák az állatait.

A Patásmentő Alapítvány egyik aktivistája egy videót is megosztott a borzalmas állapotú állatokról

(Figyelem, a videó tartalma felkavaró lehet egyes olvasóink számára +18!):

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.