Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Hogyan találd meg a saját szenvedélyed?

Hogyan találd meg a saját szenvedélyed?

Mindenkinek szüksége van egy olyan hobbira, amit szenvedéllyel űzhet! De hogyan találhatjuk meg ezt egyáltalán?

Hiszen nem olyan egyértelmű: van, aki mindig is tisztában volt vele, van, aki véletlenül akad rá, és olyan is van, akinek tudatosan keresnie kell!

1. Változtass a hozzáállásodon!
Az “Áhh, nincs semmilyen szenvedélyem, és nem is lesz” attitűd biztosan nem lesz célra vezető. Szóval legelőször magadban kell tudatosítani, hogy már pedig Te egy új hobbit szeretnél, olyat, amit szenvedéllyel csinálhatsz, olyat, amit mélyre hatóan ismerni akarsz, és a szakértője szeretnél lenni, és talán idővel még akár pénzt is keresnél vele.

Ideje átállni tehát a meg tudom találni attitűdre, ennek pedig a legjobb módszere, ha körülveszed magad olyanokkal, akiknek már sikerült. Ha nincs a közeli baráti vagy családi körödben ilyen, akkor lépj kapcsolatba akár távolabbi ismerősökkel is.

2. Gondold át, mi az, amit tényleg imádsz csinálni! Mi az, amire késztetést érzel?
Amint meggyőzted magad arról, hogy a szenvedélyedet meg fogod találni, és eltökélt vagy ezzel kapcsolatban, vedd sorra azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy élvezettel csinálod. Szeretsz főzni? Jó! Iratkozz be egy főző tanfolyamra, vagy menj el egy-egy esti workshopra.

Vagy egy másik módszer, amivel sokkal mélyebbre áshatsz: gondold át - akár a teljes eddigi életedet -, milyen tevékenységeket űztél szívesen, mikor és miben éltél át csúcspontokat. Minek köszönhetted azokat a csúcspontokat? Én például imádtam a tanítási gyakorlatomat az egyetem alatt. Ezt ha az elemeire bontom, akkor ott van az angol nyelv, ott van maga a tanítás, az iskolai élet, a közösség, a gyerekekkel történő foglalkozás, az újabb és újabb aktivitások kiötlése, megszervezése, kreativitás, egy csoport vezetése, a tanítás hasznossága a társadalom részére, és sok minden eszembe jut még. De vajon ezek közül mi az, ami ténylegen megadta nekem azt a bizonyos plusz dolgot?

Ha figyelek a belső hangra, akkor azt kell mondanom, hogy magának a csoportnak a vezetése töltött el örömmel, az órák tervezése, a szervezés, az, hogy újabb és újabb kreatív dolgokkal térhettem vissza hozzájuk, amiket aztán együtt valósítottunk meg. Most is akkor élvezem igazán a munkát, amikor a kis íróinkkal kooperálunk, és kitalálunk nektek valami klassz dolgot, és kapcsolatba lépünk veletek, mint például a karácsonyi receptjátékban>>!

3. Mi az amiről akár órákon át olvasol vagy nézel videókat?
Mi az, amiben el tudsz veszni úgy, hogy egyszerűen nem is érzékeled az idő múlását? A testvérem például a kerékpározós videókba és olvasmányokba teljesen el tud merülni, a férjem pedig a motorozósokban. Neked mi tetszik annyira, hogy órákon keresztül bámulj róla képeket, videókat, vagy olvass róla?

Nekem ez talán az utazás, a különböző desztinációk nézegetése, összevetése, néha meg csak szimplán álmodozom. :D (Na, ebből milyen hobbi sülhet ki? Még mindig nem tudom.)

4. Keresd meg a kapcsolatot azon dolgok között, amiket szeretsz!
Amikor összeírod vagy csak kigondolod, melyek azok a dolgok, amiket szeretsz, illetve, hogy azok milyen elemekből állnak, és mi az, amiről szívesen nézel videókat stb., elsőre lehet, hogy nem látod a kapcsolatot ezek között. Mi az, amibe minden belefér, amit szeretsz?

Rájöttem, hogy a sok-sok dologban, amit szeretek, a tervezés, a szervezés a közös, de hogy lesz ebből hobbi? Megszervezhetem például a családi kirándulásokat, utazásokat, kiruccanásokat, és ebben tényleg benne lesz minden, amit szeretek, és ezt tutira szenvedéllyel fogom csinálni! Pénzt valószínűleg soha nem hoz majd, sőt, inkább csak visz :), de tutira boldogabb leszek, és talán a kis családom sem fog haragudni érte.

5. Győzd le a félelmeidet, feszegesd a határaidat!
Néha ki kell lépni a komfort zónánkból, hogy elindulhasson valami új. Amikor új hobbit választasz, lehet, hogy tanulnod kell majd hozzá, és ez elsőre akár meg is ijeszthet. Az is előfordulhat, hogy pénzt kell bele tenni. Néhány vadabb elképzelést lehet, hogy nehéz lesz megvalósítani, sőt, lehet, hogy nem támogat majd a környezeted. Ilyenkor emlékeztesd magad arra, hogy ezt magadért teszed, és segít abban, hogy teljesebb, boldogabb életet élhess.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.