Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 09. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Három év fogházra ítélték az iskolabusszal balesetet okozó buszsofőrt

Három év fogházra ítélték az iskolabusszal balesetet okozó buszsofőrt

Jogerősen három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a buszsofőrt, aki az általa vezetett iskolabusszal halálos közúti balesetet okozott.

A baleset 2016 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ludastó és Geszteréd között történt - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Toma Attila tájékoztatása szerint a vádlottat az elsőfokú bíróság tavaly szeptemberben halálos tömegszerencsétlenség okozásának vétségében mondta ki bűnösnek és két év felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta. Ezt az ítéletet súlyosbította a fellebbezések után másodfokon eljáró törvényszék.

A tényállás szerint a férfi tavaly szeptember 5-én délután az autóbusszal negyvenkilenc iskolás gyereket szállított Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, óránkénti 50-55 kilométeres sebességgel. Az iskolabusz az egyik, a növényzettől nem belátható kanyarban frontálisan összeütközött egy szemből, 61-68 kilométeres óránkénti sebességgel érkező személyautóval.

A balesetben az autót vezető férfi és utasa a helyszínen meghalt. A buszon utazó gyerekek közül ketten súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedtek, további huszonnégy gyermek pedig könnyebben sérült meg.

Toma Attila közleményében a másodfokú bíróság indoklására hivatkozva azt írta, a halálos tömegszerencsétlenséget akkor kell megállapítani, ha a baleset következtében legalább egy ember meghal és legalább kilenc további megsérül.

Erre figyelemmel az ennél jóval súlyosabb következményekkel járó balesetet okozó vádlott esetében a törvényszék alaposnak találta a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést - ismertette a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.