Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. November 20. 12:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Gázvezetéket szakított el a munkagép

Gázvezetéket szakított el a munkagép

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán reggel Gara, Kossuth Lajos utcában egy munkagép elszakított egy gázvezetéket. A bajai hivatásos tűzoltók egy darab vízsugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázömlést. Műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. Személyi sérülés nem történt.
Kecelen, a Meggyfa utcában lángra kapott a tűzifa egy tizenöt négyzetméteres kazánházban csütörtökön hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók három darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjed tovább a kazánházból. Személyi sérülés nem történt.
Két személyautó összeütközött a Kiskunmajsát Kiskunhalassal összekötő 5402-es számú út 43-as kilométerénél, a harkakötönyi leágazásnál. Az ütközés következében az egyik jármű az oldalára borult, egy ember megsérült, őt a mentők ellátták. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították.

A szerdai napon összesen három esetben kérték Bács-Kiskun megyei tűzoltóinak segítségét lakásba történő behatoláshoz. Mindegyik esetben károkozás nélkül jutottak be a tűzoltók, majd a helyszínt a rendőrségnek, a bent tartózkodó személyeket a mentőknek átadták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.