Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Január 19. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Fűts okosan! Kerüld el a penészt!

Fűts okosan! Kerüld el a penészt!

Ugyan a fűtési szezon már jó ideje tart, és nem is mostanában lesz vége, már nagyon várjuk, hogy végre leállíthassuk a kazánt, \'nyáriasíthassuk\' a kandallót.

Érezzük mindezt lelki, illetve anyagi okokból is. Jót tenne a lelkivilágunknak, hiszen ha vége a "radiátoros-szezonnak”, azzal igazán beköszönt a tavasz. Az anyagi részét pedig nem kell részleteznünk…

Arra sajnos nem lehetünk befolyással, mikor érkezik meg hozzánk a várva várt tavasz, ám az anyagi részén könnyebben segíthetünk. Jöjjön néhány tipp, aminek a segítségével pénztárcánk, és fűtési rendszerünk is jobban tolerálja az előttünk álló heteket.

Legyen egy állandó!
Te is lejjebb veszed a fűtést, amikor reggel elmész otthonról? Délután persze kihűlt, hideg lakásra érkezel haza, akkor aztán gyorsan adsz neki egy kis „kakaót”, ugye? Ha nem hűtenéd ki a lakást teljesen, hanem egy alaphőmérsékletet meghagynál otthon, sokkal gyorsabban, és ami a lényeg, sokkal olcsóbban fel tudnád melegíteni az otthonod!

Legyen gyors!
Ha szellőztetsz, lehetőleg ne több tízpercig tedd azt! Nyisd ki mindenhol az ablakot néhány percre, így a huzat gyorsan kiviszi a már állott levegőt, és a helyére megérkezhet a friss, hidegebb levegő, ami aztán utána gyorsan felmelegszik. A rövid szellőztetés alatt a falak sem hűlnek ki!

Legyen jó a hőmérséklet!
Természetesen legyen meleg az otthonodban, de túlzásokba ne ess! Az ideális hőmérséklet az egyes helyiségekben a következő: a fürdőszobában legyen a legmelegebb, 22 ⁰C. A nappali, illetve gyerekszoba hője elegendő 20 ⁰C körül. A konyhában bőven elég a 18 ⁰C (habár, aki süt-főz, az tapasztalja, hogy ott mindig jó idő van:-)). A hálóban is bőven elég a 18 ⁰C a pihentető alváshoz.

Legyen „levegő”!
A fűtőtestek elé ne rakj bútort, hiszen így „elzárod” a meleget a lakás többi része elől!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.