Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 21. 15:55, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Fülledt szerda jön

Fülledt szerda jön

Habár szerdán nem érvényesül markáns fronthatás, a párás, fülledt idő sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint holnap fronthatás nélkül is megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet. Többeknél jelentkezhetfejfájásés rossz közérzet, illetve záporok, zivatarok környezetében a légzőszervi megbetegedéssel küzdőkre is nehéz időszak vár. A fülledtség miatt légszomj és fáradékonyság léphet fel az érintetteknél. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára javasolt a megerőltető tevékenység elkerülése, különösen a melegebb délután órákban.

Ami a szabadtéri programokat illeti, országszerte számítani kell csapadékra, azaz nem érdemes esernyő vagy esőkabát nélkül elindulni otthonról. Bár az UV sugárzás szintje igen változékony lesz, összességében mégis kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a fényvédelemre. A pollenterhelés jellemzően a közepes tartományban alakul, a záporokat követő órákban pedig fel is frissül átmenetileg a levegő.

Az autós közlekedést főként a hirtelen érkező zivatarok nehezíthetik meg az érintettek területeken. A nagy mennyiségű csapadék miatt egyfelől lecsökken a látótávolság, illetve a nedves útburkolaton a féktávolság is megnövekszik, másrészt a megerősödő szél ugyancsak rontja a menetstabilitást. Vezessünk tehát nagyon körültekintően és óvatosan!

Címkék: eső, zápor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.